Τα τηγανιτά ψάρια που σας έμειναν, μην τα δώσετε στις γάτες… ούτε να τα ξαναφάτε κρύα και πανιασμένα, βάλτε τα στο ψυγείο και μετά από 1-2 μέρες φτιάξτε αυτή τη σάλτσα να γίνουν της ώρας και πιο νόστιμα από τηγανιτά.

Υλικά:

• 1 κρεμμύδι ψιλ/νο

• 2 σκ. σκόρδο

• 1 πιπεριά

• 2 ντομάτες τριμμένες

• ½ κ. πελτέ

• 5-6 κλωνιά μαϊντανό ψιλ/νο

• 1 κρ/πότηρο λάδι

• 1 >> κρασί

• πιπέρι ή κοκκινοπίπερο

• αλάτι

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι που σκεπάζει σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο νερό.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και την ψήνουμε 15’ σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε το νερό να πετύχουμε πηχτή και δεμένη σάλτσα και την αλατίζουμε.

Απλώνουμε τα ψάρια πάνω στη σάλτσα, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 5’ γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο κι από την άλλη.

Πηγή: greekmasa.gr