Φτιάξτε το δικό σας παγωτό και χαρίστε απόλαυση σε φίλους και οικογένεια!

Υλικά:

6 κρόκοι αυγών
4 κ. σ. φρέσκος καφές (γαλλικός ή εσπρέσο)
200γρ. μαύρη ζάχαρη
500ml γάλα
185ml καυτό νερό

Εκτέλεση:

Πάρτε το φρέσκο καφέ και ρίξτε σε αυτό το καυτό νερό και αφήστε να κάτσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε το μείγμα ώστε να φύγουν οι κόκκοι καφέ. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατέψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Ρίξτε μέσα το γάλα και το μείγμα καφέ και τοποθετείστε το πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό (όχι καυτό) μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Για να αποφύγετε να δημιουργηθεί κρούστα καλύψτε με ένα χαρτί το σκεύος. Αφήστε στην ψύξη και σε 1 ώρα βγάλτε το μείγμα και ανακατέψτε το με το μίξερ σας. Ξαναβάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Πηγή: sidages.gr