Η συνταγή αυτή είναι μια επιτυχημένη παραλλαγή της κλασικής πανακότας!
Συστατικά
700 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. φρέσκο γάλα
80 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
15 φράουλες
2 πακέτα σαβουαγιάρ
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα σε ένα φλυτζάνι με λίγο νερό διαλύουμε τη ζελατίνη. Και σε δυο μπολ, στο ένα βάζουμε παγάκια και κάνουμε την μέθοδο μπεν μαρι.
Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να φουσκώνει, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλυτζανιού με τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα στο παγωμένο μπεν μαρί που έχουμε τοποθετήσει από κάτω τα παγάκια και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που.
Σε μία μακρόστενη φόρμα βάζουμε με τη σειρά τα σαβουαγιάρ και αφού η κρέμα έχει κρυώσει, βάζουμε στο μούλτι και πέντε καθαρισμένες και καλά πλυμένες φράουλες και τις κάνουμε πολτό και τις αναμιγνύουμε με την κρέμα, ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και στρώνουμε άλλη μια δόση σαβουαγιάρ στο τέλος.
Βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες. Εν τω μεταξύ πλένουμε και τις άλλες φράουλες και στολίζουμε το γλυκό μας. ( Μπορούμε να διαλύσουμε ζελατίνη με λίγο νερό και ζάχαρη και να βουτήξουμε μέσα τις φράουλες να τις γλασάρουμε για να γυαλίζουν).
Πηγή: sintagespareas.gr