Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να αραιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε στη φόρμα. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
Υλικά
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
• 2 κ.γλ. αλάτι
• 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. σουσάμι
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Πηγή: argiro