Ένα ιδιαίτερο χαλί από ένα ξενοδοχείο έγινε τις τελευταίες μέρες viral στο Reddit καθώς ένας χρήστης του δημοφιλούς μέσου μοιράστηκε μια φωτογραφία του εκεί.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, στο οποίο έμεινε ο τουρίστας έχει ένα χαλί – όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που μάλλον προκαλεί μια μικρή ζάλη όταν το βλέπεις λόγω του σχεδίου που έχει επάνω του. Για ποιο λόγο, όμως, είναι έτσι; Το συγκεκριμένο χαλί αποτρέπει, στην πραγματικότητα, τους ανθρώπους από το να τρέχουν πάνω-κάτω στους διαδρόμους. Αυτές οι γραμμές πάνω του δίνουν στους επισκέπτες μια αίσθηση αποπροσανατολισμού – κάνοντας το δάπεδο να μοιάζει σαν να μην είναι μια επίπεδη επιφάνεια.

Αυτό ουσιαστικά αποτρέπει παιδιά να τρέχουν ή μεθυσμένους επίσης να κάνουν το ίδιο αναγκάζοντάς του να ρίχνουν ρυθμούς και να μην ενοχλούν άλλους ενοίκους τις ώρες κοινής ησυχίας. Ένας χρήστης του Reddit ανέφερε μάλιστα: «Περπάτησα σε αίθουσες ξενοδοχείων που είχαν αυτό… με έκανε να περπατάω αρκετά αργά και να διακόπτω τη συζήτησή μου. Είναι αποτελεσματικό στο να κρατάει πιο ήσυχες τις αίθουσες και από το να κρατάει τα παιδιά από το να τρέχουν».