Δροσερό, ελαφρύ και με λίγες θερμίδες. Το καρπούζι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού αλλά τελικά ίσως δεν ξέρουμε όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι’ αυτό. 

Ποικιλίες

Tο καρπούζι καλλιεργείται ανά τον κόσμο σε περισσότερες από 1.200 ποικιλίες που διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Υπάρχει κόκκινο, κίτρινο ακόμη και πορτοκαλί!

Παραγωγή

Δεκάδες χώρες παράγουν καρπούζια επειδή η καρπουζιά μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Το Νο1 στη λίστα της παγκόσμιας παραγωγής καρπουζιού διατηρεί η Κίνα, και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες χώρες.

Σπόροι

Οι σπόροι του καρπουζιού είναι απόλυτα ασφαλείς για κατανάλωση. Σε αρκετές χώρες του κόσμου τους καβουρντίζουν και τους καταναλώνουν ως άριστο συνοδευτικό του καφέ και του τσαγιού ή απλώς σαν ένα σνακ.

Γιατροσόφι

Το καρπούζι ενδείκνυται να τρώγεται με άδειο στομάχι πριν από το δείπνο, καθώς καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και κρατά το πεπτικό σύστημα σε άριστη κατάσταση. 

Καρπούζι βαρέων βαρών

Το μεγαλύτερο καρπούζι στον κόσμο που έχει ζυγιστεί ποτέ ήταν περίπου 108 κιλά.