Ένας Βρετανός αγρότης βρήκε το επί 50 χρόνια χαμένο ρολόι του το οποίο νόμιζε ότι είχε φάει μια αγελάδα. 

Ο 95χρονος Τζέιμς Στιλ είπε ότι αγόρασε το Rolex λίγο μετά τα 21α γενέθλιά του το 1950, αλλά το έχασε περίπου 20 χρόνια αργότερα ενώ εργαζόταν στη φάρμα του στο Shropshire της Αγγλίας.

Ο Στιλ είπε ότι έψαξε στα χωράφια για το ρολόι, αλλά το μόνο που ήταν κοντά εκεί που το έχασε ήταν μια αγελάδα. «Η αγελάδα θα μπορούσε να το είχε φάει με μια μπουκιά χόρτο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC.

Το ρολόι επανεμφανίστηκε τώρα 50 χρόνια αργότερα, αφού ο γιος του 95χρονου έδωσε στον κυνηγό θησαυρών Liam King την άδεια να χρησιμοποιήσει τον ανιχνευτή μετάλλων του για να αναζητήσει παλιά νομίσματα στο ακίνητο.

Δεν ήταν σαφές εάν το ρολόι, το οποίο τώρα έχει μια πράσινη απόχρωση… είχε πράγματι περάσει από το πεπτικό σύστημα ενός βοοειδούς. «Ήμουν πολύ ευχαριστημένος γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξαναέβλεπα το ρολόι» αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του. Και μπορεί να μην είναι λειτουργικό αλλά θα είναι ένα πολύ καλό ενθύμιο με ιδιαίτερη ιστορία. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε δεν έχει σκουριάσει καν. Αν και μπορεί να επιδιορθωθεί και να δουλέψει ξανά, ο ίδιος δεν θα προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία καθώς είναι αρκετά δαπανηρή.