Αν είστε φανατικοί οπαδοί του MasterChef τα νέα είναι ευχάριστα. Το πρώτο MasterChef εστιατόριο στον κόσμο από τον Απρίλιο θα αποτελεί γεγονός. Πρόκειται να λειτουργήσει στο Ντουμπάι και πιο συγκεκριμένα στο Wyndham West Bay Dubai Marina Hotel, στη Μαρίνα της φουτουριστικής πόλης.

Στο «MasterChef, the TV Experience», όπως θα είναι η ονομασία του εστιατορίου, οι νικητές και διαγωνιζόμενοι του διεθνούς ριάλιτι μαγειρικής θα επιδεικνύουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και θα μοιράζονται τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους με τους επισκέπτες του εστιατορίου.

Επικεφαλής της κουζίνας θα είναι η σεφ Maria Margarita Vaamonde-Beggs από τη Βενεζουέλα, ενώ το μενού του θα αποτελείται από συνταγές των συμμετεχόντων στο μαγειρικό σόου στις συνολικά 52 διαφορετικές χώρες όπου έχει προβληθεί ο διαγωνισμός μαγειρικής τα προηγούμενα χρόνια.

Το εστιατόριο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 180 άτομα, με τον σχεδιασμό και τη διαρρύθμιση του χώρου του να είναι εμπνευσμένη από τα τηλεοπτικά πλατό όπου γυρίστηκε το δημοφιλές project.

Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε δυναμικά μενού εμπνευσμένα και σχεδιασμένα από τους διαγωνιζόμενους και νικητές του τηλεοπτικού, μαγειρικού σόου.

Πίσω από την συγκεκριμένη ιδέα κρύβεται η κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, The First Group, η οποία ήρθε σε συμφωνία με την Endemol Shine Group, εταιρεία παραγωγό της δημοφιλέστερης και πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής μαγειρικής παγκοσμίως. Μάλιστα, οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το συγκεκριμένο concept και σε άλλες πόλεις στον κόσμο μέσα στα επόμενα χρόνια.