Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον πλανήτη παρακολουθούν μανιωδώς τη διάσημη τηλεοπτική σειρά του HBO «Game of Thrones».

Η τέταρτη σειρά της κινηματογραφικής μεταφοράς της επικής, φανταστικής σειράς βιβλίων του George RR Martin ξεκίνησε στις 6 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση με λίγα λόγια

Η ιστορία αρχίζει 298 χρόνια μετά την κατάκτηση της ηπείρου του Γουέστερος από τον Αίγκον τον Κατακτητή σε έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας. Όταν ο βαρύς χειμώνας έρχεται, μία σειρά από γεγονότα ανατρέπει την πολιτική κατάσταση και πυροδοτεί τον Πόλεμο των Επτά Βασιλέων. Το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση παρασύρουν τους ήρωες στο πιο θανατηφόρο παιχνίδι από όλα: το Παιχνίδι του Στέμματος. (Πηγή: Wikipedia)

Παρότι φανταστικές, οι περιπέτειες των ηρώων της σειράς μοιάζουν τόσο… αληθινές. Όπως και οι τοποθεσίες που απολαμβάνουν οι τηλεθεατές μέσα από τις μικρές τους οθόνες.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις τοποθεσίες, όπου πραγματοποιήθηκαν ορισμένα από τα γυρίσματα του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου της σειράς.

Θα είναι σαν να… «ζωντανεύουν» μπροστά σας όλοι οι ήρωές σας!

County Down, Βόρεια Ιρλανδία

Στο County Down ξεκίνησαν όλα και αν το επισκεφθείτε θα καταλάβετε από μόνοι σας το γιατί επέλεξαν τη συγκεκριμένη τοποθεσία οι κινηματογραφιστές.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια στα γρανιτένια όρη Mourne.

County Antrim, Βόρεια Ιρλανδία

Τις εντυπωσιακές ακτογραμμές και την τραχιά ύπαιθρο στην περιοχή County Antrim της βόρειας Ιρλανδίας εκμεταλλεύτηκαν επίσης δεόντως οι δημιουργοί της σειράς.

Το γραφικό χωριουδάκι Ballintoy, το λιμάνι της πόλης Ballycastle, το Dark Hedges Road κοντά στο Ballymoney είναι μερικά μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη που θα αναγνωρίσετε στην ταινία.

Εθνικό Πάρκο Vatnajökull, Ισλανδία

Από τη σειρά δε θα μπορούσαν να λείπουν τοπία από την ισλανδική ύπαιθρο. Έχουν γυριστεί πλάνα στον παγετώνα Svínafellsjökull στο Εθνικό Πάρκο Vatnajökull, καθώς επίσης και στη λίμνη Mývatn.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ με τα εντυπωσιακά τείχη από λευκή πέτρα και τις ηλιόλουστες παραθαλάσσιες τοποθεσίες, είναι ένα ακόμη από τα μέρη που «ζωντανεύουν» στην ταινία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Lonely Planet, όπως και το πανέμορφο νησί Lokrum και οι αναγεννησιακού στιλ κήποι Trsteno Gardens.

Essaouira, Μαρόκο

Τα παλιά τείχη ψαμμίτη και τα στενάκια παρείχαν το κατάλληλο σκηνικό και την ιδανική ατμόσφαιρα για τους δημιουργούς της σειράς, όπου απελευθερώθηκαν σκλάβοι στην Astapor.

Η Essaouira είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του Μαρόκου, με τους σέρφερ να της δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση για τα… κύματά της.