Λιτή, απέριττη και πάνω απ’όλα αυθεντική, η Κίμωλος είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Το μικρό νησί των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια είναι περιζήτητο και το γεγονός ότι δεν προσφέρεται γι΄ αυτοκίνητο, αλλά μπορείς να το περπατήσεις με τα πόδια και να μεταφερθείς από το ένα μέρος στο άλλο με ποδήλατο ή μηχανάκι, κάνει την εμπειρία σε αυτό, ακόμα πιο συναρπαστική.

Αλλά πέρα από αυτό, η ίδια η Κίμωλος είναι ένα πανέμορφο νησί που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους επισκέπτες της. Γραφικοί κολπίσκοι με λευκούς βράχους σε ένα ηφαιστειογενές νησί με πλούσιους γεωλογικούς «θησαυρούς» οι οποίοι δένουν αρμονικά με ένα κυκλαδίτικο στυλ δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ομορφιά και ένα γραφικό τοπίο.

Στην Κίμωλο θα βρείτε ήσυχες παραλίες, αλλά και πιο οργανωμένες με beach bar. Και όλες τους με κρυστάλλινα νερά για ατελείωτες βουτιές. Η Χώρα είναι το γνωστό σημείο του νησιού και με την περισσότερη ζωή, ενώ υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι οικισμοί με λιγότερους κατοίκους.

Σήμα κατατεθέν βέβαια του νησιού αποτελεί το Σκιάδι, ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης στη μέση ενός γυμνού πλατώματος το οποίο έχει μεταξύ άλλων υπέροχη θέα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κίμωλος
Κίμωλος
Κίμωλος
Κίμωλος
Κίμωλος