Με πορεία που δύσκολα διαγράφεται και «attitude» που μπορούν να έχουν μόνο όσοι είναι μοναδικοί στο είδος τους, το all day long bar restaurant E στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας αποδεικνύει πως το μυστικό των επιτυχημένων επιχειρήσεων είναι να μην εφησυχάζουν. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Ξεκινάω από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία αυτής της επιχείρησης απαραίτητη για όσους (ενδεχομένως) δεν γνωρίζουν. Εδώ και 21 χρόνια το (πρώην Εμπορικό) και τωρινό Ε έχει διασκεδάσει γενιές που το θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξόδου τους και που το έχουν συνδυάσει με τις πιο όμορφες αναμνήσεις από την εξόρμησή τους στο «βουνό». Δεν ενέχει ίχνος υπερβολής το ότι υπήρχαν παρέες που ανέβαιναν στο βουνό μόνο και μόνο για να κάνουν σκι και να βγουν στο (τότε) Εμπορικό. proti Τα parties του έχουν μείνει στην ιστορία, ενώ όλοι οι διάσημοι επισκέπτες του προορισμού δεν υπήρχε περίπτωση να μην περάσουν από το χώρο του. Το 2010 αποτελεί χρονιά-σταθμό για το κορυφαίο στέκι μιας και αλλάζει η ονομασία του σε «Ε» αλλά και ο χώρος σε all day long minimal βιομηχανικό που δεν αποποιείται τα βουνίσια στοιχεία. Ο κόσμος αγκαλιάζει την αλλαγή και μοιάζει να το αγαπά ακόμη περισσότερο. defteri Από τότε έως και σήμερα, κάτι που κάθε χρόνο παρατηρεί κανείς στην συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η «προσπάθεια» να ανέβει ο πήχης ακόμη πιο ψηλά. Αξίζει εδώ να σταθούμε στην πολύχρονη και άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση των (ιδιοκτητών) Νίκου και Θανάση Μαντά, που επενδύουν σταθερά στην ποιότητα και την ομάδα αποδεικνύοντας πως αυτά είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. triti Φέτος, λοιπόν, τα νέα είναι ευχάριστα και έρχονται από την κουζίνα του. O ταλαντούχος chef Δημήτρης Νικόλης – βασικός συνεργάτης της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου που συναντούσαμε πέρυσι στο αθηναϊκό Homey, αλλά και παλαιότερα στο Doors και το θρυλικό Αριστερά Δεξιά- έχει κατορθώσει να ανεβάσει αισθητά το επίπεδο του εστιατορίου έχοντας στήσει ένα ενδιαφέρον μενού που πραγματικά ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς. tetarti Η κουζίνα του είναι μοντέρνα δημιουργική με «αθόρυβες» επιρροές Ανατολής. Αγαπά τα τοπικά προϊόντα και τους δίνει χώρο στις προτάσεις του καταλόγου, δείχνει μεγάλη «μαεστρία» στο κρέας και εξαιρετική προσέγγιση στα risotti και την pasta.. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις για… meat bar-beque με εκλεκτά κομμάτια κρέατος να ψήνονται στο μπαρ ένα μεσημέρι την εβδομάδα, το οποίο φυσικά και περιμένουμε εναγωνίως. Από τα επιδόρπια δεν γίνεται να μην κάνουμε ειδική μνεία στην θεϊκή πάβλοβα που μια δοκιμή αρκεί για να σας κάνει φανατικούς της. pempti Εκτός από τον lunch και dinner κατάλογο, αξίζει να δοκιμάσετε το brunch του που σερβίρεται μεταξύ 10.00 και 17.00. Ποικίλες προτάσεις αυγών (τα αυγά με ντομάτα και φέτα Παρνασσού είναι must, ενώ για του λιγότερο παραδοσιακούς τα Benedictine με prosciutto είναι ιδανική επιλογή), ιταλικά χειροποίητα panini αλλά και λαχταριστά pancakes αποτελούν ένα μικρό δείγμα του πώς θα ξεκινήσει η (γευστική) μέρα σας. Το κομμάτι του café και του bar παραμένει κορυφαίο (και κεφάτο), οι νύχτες εδώ συνεχίζουν να γράφουν ιστορία, παράλληλα με μια ενδιαφέρουσα γευστική ιστορία που μοιάζει πολλά υποσχόμενη. ekti

Info:

Κεντρικός Δρόμος, Αράχωβα Τηλ. 22670 31158 Από 30 ευρώ/άτομο χωρίς κρασί www.facebook.com/pages/E-Bar-Restaurant/224631300997835 evdomi ogdoi