Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 21: Στοκχόλμη, Σουηδία

Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπη, η «Βενετία του Βορρά» είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησίδες, εκεί όπου η λίμνη Μέλαρεν συναντάται με τον κόλπο Saltsjön.

Η φυσική της ομορφιά, η αρχιτεκτονική των κτηρίων της, τα πολυάριθμα πάρκα και το νερό, που την περιβάλλει είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που την έχουν μετατρέψει σε δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.

Το όνομα της πρωτεύουσας της Σουηδίας σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» και η πρώτη γραπτή αναφορά του ονόματος της ήταν το 1252.

Πέρα από το γεγονός πως είναι μια μεγάλη πόλη με δραστήρια πολιτιστική ζωή, η Στοκχόλμη ως πρωτεύουσα στεγάζει επίσης πολλούς από τους εθνικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένων θεάτρων, όπερας και μουσείων.

Υπάρχουν δύο αξιοθέατα χαρακτηριζόμενα από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς: το Παλάτι Ντροττνινγκχόλμ και ένα μεγάλο κοιμητήριο, το Σκογκσκυρκογκέρντεν, που περιλαμβάνουν μερικά γνωστά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής του Γκούνναρ Άσπλουντ.

Έντονη νυκτερινή ζωή δεν έχει. Αντ΄ αυτής, όμως, προσφέρει μια γαλήνια ηρεμία. Σημαντικότερο σημείο της πόλης είναι το ξενοδοχείο Grand Hotel, στο οποίο και γίνονται οι απονομές των 6 βραβείων Νόμπελ (εκτός εκείνου της ειρήνης, που γίνεται στο Όσλο), κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου.

Το ιστορικό κέντρο της Στοκχόλμης ονομάζεται Gamla Stan που εκτείνεται σε τρία νησιά: Το Stads, το Riddar, και Helgents.

Εδώ βρίσκονται και τα σπουδαιότερα κτήρια της πόλης, μάλιστα στην τρίτη νήσο, το Helgentsholmen, ο βασιλίας Μπίργκερ Γιαρλ δημιούργησε το 1252 τον πυρήνα της πόλης, που το 1436 έγινε πρωτεύουσα της Σουηδίας.
Εδώ είναι και η ιστορική πλατεία Stortorget, ενώ στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και πολλά μεσαιωνικά κτήρια, αληθινά κομψοτεχνήματα.

Αξίζει μια επίσκεψη στο παλάτι της Στοκχόλμης, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και το νησάκι Djurgarden, για να δείτε τα ιστορικά κτήρια, μνημεία, μουσεία και τις κατάφυτες εκτάσεις του.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!