Στη σημαντικότερη συνέντευξη Τύπου της για την φετινή χρονιά, η Sony αποκάλυψε τα νέα της προϊόντα συμπεριλαμβανομένων smartphones, καμερών και τηλεοράσεων.

Όλες οι νέες συσκευές της εταιρείας θα βρίσκονται στην ετήσια έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων ΙFA Berlin που ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου.
 
Πρώτος ομιλητής ήταν o CEO της Sony, Kaz Hirai, o όποιος αναφέρθηκε σε πολλές από τις καινούριες συσκευές.

Φυσικά μιλώντας για το Playstation, ο Kaz … ευλόγησε τα γένια του στο Βερολίνο λέγοντας πως 53.000.000 άτομα είναι συνδεδεμένα στο Playstation Network.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις δύο νέες 4K τηλεοράσεις της Sony που έρχονται για την αγορά της Ευρώπης και οι κωδικοί τους είναι S90B-65 και -75. Μάλλον μαντέψατε ήδη τις ίντσες τους είναι 65 και 75 αντίστοιχα.

Στη σκηνή αργότερα ανέβηκε ο Kunimasa Suzuki, ο οποίος αποκάλυψε το Smartwatch 3 και το SmartBand.

Το Smartwatch 3 είναι το πρώτο «έξυπνο» ρολόι, το οποίο κατασκευάστηκε σε στενή συνεργασία με την Google και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για «Android Wear». Είναι αδιάβροχο, ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, έχει GPS, lifeblog και δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής. Το SmartBand θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων το φθινόπωρο, όπως και το Smartwatch 3, έχει ζωή μπαταρίας μέχρι τρεις ημέρες (μόνο δύο έχει το Smartwatch 3), ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο.

Sony Xperia Z3

Το πολυαναμενόμενο Sony Xperia Z3 εμφανίστηκε στο event της Sony αμέσως μετά τα wearable gadgets. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, έχουμε και λέμε: 7.3 mm φάρδος, αδιάβροχο και με διάρκεια ζωής μπαταρίας μέχρι δύο μέρες. Η κάμερά του στα 20.7 MP, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξουν και μερικές εφαρμογές για την κάμερα του νέου smartphone.

Η Sony αποφάσισε να διατηρήσει την IPS οθόνη διαγωνίου 5,2 ιντσών, ανάλυσης 1080p, με τη συσκευή να είναι οριακά μικρότερη. H RAM διατηρείται στα 3GB και ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης στα 16 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω MicroSD.

To Sony Xperia Z3 είναι πιο ελαφρύ και πιο λεπτό από τον προκάτοχό του και θα έχει λειτουργικό σύστημα 4.4.4 KitKat και τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.5GHz MSM8974AC Snapdragon 801

Οι διαστάσεις του Sony Xperia Z3 θα είναι 146.5 x 72.4 x 7.3 mm και το βάρος του 152 γραμμάρια.

Sony Xperia Z3 Compact

Μαζί με το Z3 η Sony παρουσίασε και τον μικρότερο αδερφό του smartphone που ονομάζεται Sony Xperia Z3 Compact. Αυτές θα είναι οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που υποστηρίζουν το PlayStation 4 Remote Play  και ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίζει το παιχνίδι από την τηλεόραση στο κινητό του.

Το Z3 Compact έχει οθόνη 4.6” HD Triluminos X-Reality, επεξεργαστή quad-core Qualcomm Snapdragon 801 2.5GHz, επεξεργαστή γραφικών Adreno 330 GPU, μνήμη RAM 3GB, αποθηκευτικό χώρος 16GB με δυνατότητα επέκτασης με microSD έως 128GB.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact



Πρόκειται για το λεπτότερο και ελαφρύτερο tablet στον κόσμο και αποτελεί σοβαρό ανταγωνιστή για το νέο iPad Air. Έχει πάχος 6.4mm, βάρος 270 γραμμάρια και οθόνη 8 ιντσών Full HD Triluminos X-Reality (1920 x 1080).

Όσον αφορά τον επεξεργαστή έχουμε quad-core Qualcomm Snapdragon 801 στα 2.5GHz, επεξεργαστής γραφικών Adreno 330 GPU και μνήμη RAM 3GB.

Το Xperia Z3 Tablet Compact θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε δύο παραλλαγές, LTE και Wi-Fi, το φθινόπωρο του 2014, όπως και όλες οι Z3 συσκευές της Sony.