Είναι γνωστή η απέχθεια της Apple για το Flash της Adobe. Ως γνωστόν, η εταιρεία του Steve Jobs αρνείται πεισματικά να συμπεριλάβει Flash στο iOS που αποτελεί τη βάση για το iPhone και το iPad. Τα MacBook είναι μια άλλη ιστορία, καθώς το σχετικό plugin υπάρχει κανονικά στον browser. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, καθώς το νέο MacBook Air ΔΕΝ περιλαμβάνει το plugin που υποστηρίζει Flash.

Υπό κανονικές συνθήκες, κάτι τέτοιο δε θα ήταν σημαντική είδηση. «Ας το εγκαταστήσει όποιος θέλει», θα αναφωνήσει ο απανταχού Apple fanboy. Όμως εδώ η εταιρεία έχει κάνει κάτι που δεν περιμέναμε. Αντί για το γνωστό κενό στην ιστοσελίδα που ενημερώνει ότι λείπει το plugin και δίνει link για να το κατεβάσει ο χρήστης, η Apple έχει βάλει απλά την ένδειξη «missing plugin» ΧΩΡΙΣ να δίνει link για download. Βέβαια, ο εξοικειωμένος χρήστης δεν έχει πρόβλημα να βρει και να εγκαταστήσει το plugin, τι γίνεται όμως με τις στρατιές των ανθρώπων που δεν ξέρουν καν τι είναι Flash; Μοιραία, όλοι αυτοί θα βλέπουν κενά στις σελίδες με Flash videos/games.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάποιο πείραμα της Adobe ή αν έχουμε μπροστά μας την αρχή μια νέας στρατηγικής που συμπυκνώνεται στην πρόταση «ξηλώνω το Flash από τα πάντα όλα». Θα γνωρίζουμε περισσότερα σε λίγο καιρό.

Πηγή: geek.com, Τ3