Είναι ο «Δούρειος Ίππος» που αναζητούσε η Samsung για να εισχωρήσει στο σύμπαν των games. Το smartphone GamePad, ένα bluetooth χειριστήριο στο οποίο προσαρμόζονται Android συσκευές από 4 έως 6,3 ίντσες, κυκλοφορεί από σήμερα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Με σχεδιασμό που παραπέμπει τόσο στο Xbox 360 controller όσο και σε χειριστήριο της Sega από τις παλιές καλές εποχές, το Samsung Smartphone GamePad διαθέτει d-pad 8 κατευθύνσεων, τέσσερα action buttons (με κουκίδες που θυμίζουν ζάρι), δύο σκανδάλες, και πλήκτρα Select, Start και Play.

To χειριστήριο συνδέεται με τις συσκευές της οικογένειας Galaxy μέσω NFC και φυσικά Bluetooth, ενώ με τις υπόλοιπες Android συσκευές αποκλειστικά μέσω Bluetooth. Είναι συμβατό με gadgets που λειτουργούν σε περιβάλλον Android 4.1 ή νεότερο.

Σύντομα θα αναρτηθεί στο Google Play η εφαρμογή Mobile Console της Samsung, μέσω της οποίας οι κάτοχοι του Smartphone GamePad θα βλέπουν ποια mobile games είναι συμβατά με το χειριστήριο και θα τα αποκτούν.

Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, 35 mobile games είναι συμβατά με το χειριστήριο αυτήν τη στιγμή, ενώ αναμένονται πολλά περισσότερα μέσα στο 2014. Μερικοί από τους σημαντικότερους τίτλους είναι: «Need for Speed Most Wanted», «Asphalt8: Airborne», «Modern Combat 4: Zero Hour» και «Virtua Tennis Challenge».

Η Samsung υποστηρίζει επίσης, ότι το GamePad μπορεί να χρησιμοποιηθεί με Galaxy συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω HDMI στην TV, για mobile gaming μεγαλύτερων διαστάσεων.

Πηγή: thegang.gr