Οι πρώτες αποστολές του i-H2GO ξεκίνησαν πρόσφατα και οι πρώτοι χρήστες που το δοκίμασαν εμφανίστηκαν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι.

Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που φέρνει στο νου παιδικό παιχνίδι. Μόνο που για την κίνησή του χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου!

Το υδρογόνο λαμβάνεται από νερό που τοποθετεί ο χρήστης με τη βοήθεια ηλιακής ενέργειας. Η διαδικασία είναι απλή: Νερό τοποθετείται στην ειδική συσκευή «ανεφοδιασμού», ενώ ένα φωτοβολταϊκό πάνελ παρέχει ενέργεια για την πραγματοποίηση της ηλεκτρόλυσης. Με τον τρόπο αυτό το νερό διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Το υδρογόνο μεταφέρεται στο αυτοκίνητο, όπου και μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό για την κίνηση του οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, ο σταθμός «ανεφοδιασμού» μπορεί να τροφοδοτηθεί με τη βοήθεια ενός καλωδίου USB. Βέβαια με τον τρόπο αυτό η συσκευή χάνει τον τίτλο της «απόλυτα φιλικής προς το περιβάλλον», που βασίζεται μόνο σε ανανεώσιμες πηγές.

Όσο για τον έλεγχο του αυτοκινήτου, γίνεται μέσω ενός smartphone με Wi-Fi, στο οποίο έχει εγκατασταθεί το κατάλληλο λογισμικό. Ιδιαίτερα διασκεδαστική είναι η λειτουργία όπου το κινητό χρησιμοποιείται σαν… τιμόνι, εάν διαθέτει γυροσκόπιο. Προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμη μόνο η εφαρμογή για iOS.

Η τιμή του i-H2GO είναι 180 δολάρια.