Μια νέα εφαρμογή για το iPhone θα προσφέρει στους μικρούς ταξιδιώτες του πίσω καθίσματος πολλές στιγμές ψυχαγωγίας.

Ο λόγος για το Backseat Driver, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά να «οδηγήσουν» όλη τη διαδρομή ακολουθώντας εικονικά το αμάξι στο οποίο επιβαίνουν στην οθόνη του iPhone.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το σύστημα GPS της συσκευής για να κατασκευάσει ένα ψηφιακό περιβάλλον, όμοιο με αυτό της διαδρομής. Έτσι, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να «οδηγήσουν» με τις πραγματικές σχεδόν αλλαγές κατεύθυνσης που χρειάζονται μέχρι να φτάσουν στον προορισμό.

Το ψηφιακό αυτοκίνητο που θα ακολουθούν ονομάζεται “Papa Car” και θα αφήνει διάφορα «δωράκια» που θα σχετίζονται με αληθινές τοποθεσίες και μαγαζιά από τα οποία θα περνά το αληθινό αμάξι κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Ο παίκτης θα πρέπει να κουνάει το iPhone δεξιά και αριστερά (tilt) για να στρίβει και να μαζεύει τα διάφορα αντικείμενα.

Όταν το καταφέρνει οδηγώντας παράλληλα αποτελεσματικά, θα κερδίζει πόντους.

Τα «δωράκια», μόλις μαζευτούν, αποθηκεύονται στη μνήμη της συσκευής και μπορούν να προβληθούν αργότερα παρέχοντας πληροφορίες για την εκάστοτε τοποθεσία της διαδρομής.

Οι πόντοι αξιοποιούνται από τους παίκτες για τη μορφοποίηση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις (πχ. άλλο χρώμα, βελτιωμένη μηχανή κλπ.).

Τη διαδρομή, φυσικά, μπορούν να τη μοιραστούν στα αγαπημένα τους social networks λαμβάνοντας παράλληλα μέρος σε ένα διαδικτυακό «πρωτάθλημα» για το πόσο μακριά έχει ταξιδέψει ο κάθε χρήστης.

Το trailer video της εφαρμογής τη δείχνει σε πραγματική δράση κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής στους δρόμους του Τόκιο.