Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο Φρανσίσκο Ορτέγα, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του και τον παίκτη να δηλώνει ευτυχισμένος, τονίζοντας πως έκανε τα πάντα για να ντυθεί στα Ερυθρόλευκα από τη στιγμή που έμαθε για το ενδιαφέρον που υπήρχε.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν 4,5 εκατ. ευρώ στη Βελέζ Σάρσφιλντ, η οποία έχει και ποσοστό μεταπώλησης 10%, με τον Αργεντίνο αριστερό μπακ να υπογράφει το συμβόλαιό του και να ανακοινώνεται από την ΠΑΕ.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου αριστερού μπακ, Φρανσίσκο Γκαμπριέλ Ορτέγκα. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1999 στο Σάντα Φε της Αργεντινής και το 2013 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Velez Sarsfield.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 27 Νοεμβρίου 2017, στο νικηφόρο 3-0 της ομάδας του απέναντι στην Club Olimpo, έχοντας ασίστ.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019-2020 έχοντας κάνει 24 συμμετοχές, εκ των οποίων τις οκτώ στο Copa Sudamericana, όπου η ομάδα του έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση. Το 2020-2021 πραγματοποίησε 38 συμμετοχές (οι έξι στο Copa Libertadores), με απολογισμό ένα γκολ και έξι ασίστ.

Η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 ήταν η πιο γεμάτη της καριέρας του, καθώς κατέγραψε 48 συμμετοχές, με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Τα 12 παιχνίδια ήταν για το Copa Libertadores, διοργάνωση στην οποία η ομάδα του έφτασε στα ημιτελικά.

Με τη Velez Sarsfield αγωνίστηκε σε 154 ματς, με απολογισμό τρία γκολ και 14 ασίστ. Έχει εκπροσωπήσει την εθνική Αργεντινής U20 και U23, αλλά εκείνη που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φρανσίσκο, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ορτέγα: «Έκανα τα πάντα για να έρθω»

Από εκεί και πέρα, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, ο Ορτέγα είπε τα εξής…

«Είναι αλήθεια πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα, είναι πολύ όμορφη η πόλη, αλλά και η υποδοχή που είχα. Όταν έμαθα για την πρόταση του Ολυμπιακού προφανώς ήξερα πως θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου.

Έκανα τα πάντα για να έρθω και όπως σας είπα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προφανώς από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας αυτή τη σεζόν. Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να παλέψουμε στο Europa League καθώς επίσης και στο Κύπελλο Ελλάδας. Πάμε λοιπόν δυνατά για τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος.

Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο ως το τέλος. Δεν αφήνω καμία φάση να πάει χαμένη και προσπαθώ πάντα να κάνω πολύ καλό παιχνίδι».