Ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης αλλά το έκανε με περισσότερες προσπάθειες από ό,τι θα περίμενε, με αποτέλεσμα να… κράξει τον εαυτό του αμέσως μετά το άλμα που του έδωσε την πρόκριση.

Το όριο ήταν στα 8,15μ., πράγμα που σημαίνει ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του χρυσού Ολυμπιονίκη, περίμεναν ότι θα ξεμπέρδευε με την πρώτη. Τελικά, όμως, ο Τεντόγλου χρειάστηκε τρία άλματα για να προκριθεί στον τελικό, με επίδοση τελικά στα 8,25μ.

Αμέσως, λοιπόν, μετά το άλμα που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό, η κάμερα έπιασε τον Τεντόγλου να λέει δύο φορές «τι μαλ… είμαι», κάνοντας έτσι την αυτοκριτική του για το γεγονός ότι εξασφάλισε την πρόκριση με περισσότερο άγχος από ό,τι αναμενόταν.

Στις δηλώσεις του, μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε σε αυτό, στο γεγονός δηλαδή ότι θα μπορούσε να έχει ξεμπερδέψει πιο εύκολα. «Δεν ανησύχησα. Είμαι λίγο βλάκας. Εκανα άκυρο για δύο εκατοστά. Ηταν εύκολη η πρόκριση. Είπα να πατήσω πίσω στο δεύτερο άλμα και πάτησα… στο σπίτι μου και έκανα 7,95μ. Δεν φοβήθηκα, απλά έκανα παραπάνω άλματα. Για ποιον λόγο; Χαζομάρα μου. Αύριο είναι ο τελικός και ξόδεψα τσάμπα ενέργεια. Και το έχω ξανακάνει. Συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε νέο στάδιο, το οποίο εδώ είναι φανταστικό», ήταν τα λόγια του, προβλέποντας ότι θα γίνει ωραίος τελικός.