Την Γκενκ θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αφού η βελγική ομάδα αποκλείστηκε απόψε (2/8) από την ελβετική Σερβέτ στην αναμέτρησή τους για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Γκενκ θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Αυγούστου, με το πρώτο εξ αυτών να διεξάγεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το δεύτερο στο Βέλγιο. Αυτό συμβαίνει μιας και στις 16 Αυγούστου, στο γήπεδο του Φαλήρου θα γίνει ο τελικός του UEFA Super Cup, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη.

Αποκλείστηκε στα πέναλτι

Η Γκενκ είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς με τη Σερβέτ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα και την υποδέχθηκε ως το φαβορί για να πάρει την πρόκριση.

Η Σερβέτ αν και βρέθηκε να παίζει σχεδόν ένα ολόκληρο ματς και την παράταση με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κριβέλι από το 3ο λεπτό, όχι μόνο άντεξε στην έδρα της Γκενκ, αλλά έκανε τη σούπερ έκπληξη, κερδίζοντας την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι (2-2 κανονικός αγώνας και παράταση). Εξέλιξη που έφερε, ως αντίπαλο του Ολυμπιακού στον γ’ προκριματικό του Europa League τους δευτεραθλητές Βελγίου.

Η Γκενκ προηγήθηκε με το πέναλτι του Τρεζόρ, όμως η ελβετική ομάδα ισοφάρισε άμεσα με τον Κονιά στο 36′. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα με το τέρμα του Αροκοντάρε στο 51′, όμως η Σερβέτ αποδείχθηκε πολύ «σκληρό καρύδι» κι έφερε ξανά το ματς στα ίσα στο 63′ με τον Μπεντιά. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και στην ημίωρη παράταση κι όλα κρίθηκαν στα πέναλτι όπου «μίλησε» η ψυχραιμία των Ελβετών. Οι Τουατί, Γκιγιεμενό, Σέβεριν και Ροντελίν ευστόχησαν για τη Σερβέτ, την ώρα που οι Χορσόφσκι και Αροκόνταρε αστόχησαν στις δικές τους εκτελέσεις, «καταδικάζοντας» τη βελγική ομάδα στον αποκλεισμό.