Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League με στόχο τη νίκη που θα του επέτρεπε να ταξιδέψει πιο ήρεμος στο Ισραήλ για τη ρεβάνς, τελικά όμως θα πάει… ανήσυχος εκεί αφού έμεινε στο 0-0 στην Τούμπα, έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Σβαμπ και ευκαιρίες.

Ο αγώνας θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά, δηλαδή με γκολ, για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 9′ πήραν πέναλτι για τη λάθος αντίδραση του Γκότλιβ απέναντι στον Ζίβκοβιτς. Πέναλτι που δεν αξιοποίησαν, όμως, οι Ασπρόμαυροι αφού η εκτέλεση του Σβαμπ δεν ήταν καλή και ο Σίλβα απέκρουσε… Έτσι, το παιχνίδι παρέμεινε στο 0-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 20′ με τον Εκόνγκ που δεν έπιασε καλά την κεφαλιά αν και ήταν σε πολύ καλή θέση.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, με τους Ισραηλινούς από την άλλη πλευρά να αμύνονται. Και όταν, τελικά, βγήκαν μπροστά στο 30′, λίγο έλειψε να προηγηθούν κιόλας με το παραλίγο αυτογκόλ του Μπάμπα έπειτα από καραμπόλα.

Αυτή ήταν η μοναδική στιγμή που κινδύνεψε ο δικέφαλος του βορρά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ήταν καλύτερος, απειλώντας και στο 38′ με το ωραίο σουτ του Σβαμπ που απέκρουσε, επίσης ωραία, ο Σίλβα ενώ στο 44′ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε ο Μπάμπα.

Πιέζοντας έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, πιέζοντας μπήκε και στο δεύτερο, με τον Κεντζιόρα να κάνει ωραίο γύρισμα στο 49′ αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα με προβολή. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν αλλά μετά το 60′ άρχισε να εμφανίζεται και η κούραση, κάτι που είναι λογικό αφού οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αρχίζει τις αλλαγές.

Ό,τι κι αν άλλαζε ο προπονητής των Ασπρόμαυρων, όμως, αυτό που δεν άλλαζε ήταν το αποτέλεσμα… Αφού πρώτα είδαν με ικανοποίηση τη μπάλα να φεύγει άουτ μετά το δυνατό σουτ του Νικολαέσκου, σε μια καλή φάση για τη Μπεϊτάρ στο 65′, οι παίκτες του δικεφάλου του βορρά βγήκαν ξανά μπροστά και στο 78′ πλησίασαν στο γκολ με τον Σβαμπ που αστόχησε με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Νάρεϊ.

Με τον Σαμάτα να μπαίνει ως αλλαγή και να ξεσηκώνει τον κόσμο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το γκολ αλλά τελικά το 0-0 δεν άλλαξε, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ, με την ομάδα που θα προκριθεί να αντιμετωπίζει στον επόμενο γύρο τη Χάιντουκ Σπλιτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71′ Σοάρες), Τάισον, Κωνσταντέλιας (64′ Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (71′ Σαμάτα).

Μπεϊτάρ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Μορόσοφ, Κρίεφ, Γκότλιβ (57′ Κούρσια), Ντγκάνι, Μπιτόν, Τόμας, Ασκενάζι, Αζάριν, Σούα (72′ Μίτσα), Νικολαέσκου.