Η ΑΕΚ έκανε μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου της Stoiximan Super League καθώς το βράδυ της Δευτέρας (8/5) επικράτησε με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό με 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πήρε προβάδισμα τριών βαθμών στην κατάταξη.

Πλέον, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα χρειάζεται έναν βαθμό την Κυριακή κόντρα στο Βόλο εντός έδρας για να προσθέσει το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στο παλμαρέ της.

Με την κούπα προ των… πυλών, η Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και ώρες βρίσκεται στο… πόδι για τους εν δυνάμει πρωταθλητές με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να πανηγυρίζουν και να φωνάζουν για την Ένωση κυματίζοντας τις σημαίες και τα κασκόλ τους, ενώ φυσικά δεν λείπουν και τα βεγγαλικά, που έκαναν τη νύχτα-μέρα έξω από την «OPAP Arena». Το πάρτι, δε, δεν αναμένεται να τελειώσει γρήγορα καθώς οι οπαδοί της Ένωσης περιμένουν την αποστολή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη να πετάξει στις 00:50.

Μάνταλος, Αθανασιάδης: «Ο Σέρχιο πρέπει να σηκώσει την κούπα»

Σε αυτό το κλίμα χαράς, λοιπόν, μίλησαν οι Πέτρος Μάνταλος και Γιώργος Αθανασιάδης αναφέροντας πως την κούπα πρέπει να την σηκώσει ο Σέρχιο Αραούχο.

Αναλυτικά ο έμπειρος μέσος και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Μου έρχεται μία ατάκα του Αραούχο. Όταν κυνηγάς δεν υπάρχει τόσο άγχος. Την κατάλληλη στιγμή θα περάσει πρώτος. Την κατάλληλη στιγμή έγινε αυτό. Μένει ένα παιχνίδι για να στεφτούμε πρωταθλητές», είπε ο Μάνταλος.

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την OPAP Arena, τόνισαν: «Να δεις τα αποτελέσματα είναι σημαντικός παράγοντας το γήπεδο, εκτός από τους παίκτες και τους προπονητές. Το γήπεδο είναι πανέμορφο αυτό το βλέπει κάθε φίλαθλος σε όλη την Ελλάδα. Ανυπομονώ για την άλλη Κυριακή», δήλωσε ο Μάνταλος και από τη μεριά του ο Αθανασιάδης, υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό που έχουμε το δικό μας κάστρο. Θυμάμαι στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ανατρίχιασα».

Έπειτα, σε ερώτηση για τον προπονητή τους Ματίας Αλμέιδα, δήλωσε ο Μάνταλος: «Κατάφερε να δέσει ένα σύνολο. Έκανε αλλαγές σε θέσεις και μπορεί να φάνηκε περίεργο στην αρχή, αλλά τα αποτελέσματα είναι εδώ» και πρόσθεσε ο Αθανασιάδης: «Όταν είσαι μία οικογένεια, όλα μπορούν να συμβούν».

Με τον Μάνταλο να κλείνει στη συνέντευξη, λέγοντας: «Ο Σέρχιο πρέπει να είναι εδώ, να πάρει τα πόδια του και να έρθει. Την κούπα δε θα τη σηκώσω εγώ αλλά ο Σέρχιο, Στίβεν, Ντάμιαν και το παιδί από δω».

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast:

(Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος)