Η ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ σημαίνει ότι ακόμη κι αν νικήσει στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα είναι πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει πλέον μπροστά του το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι σε συζητήσεις με τη διοίκηση προκειμένου η ομάδα να πάει… φτιαγμένη για τη νίκη, η οποία θα τη μετατρέψει σε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το 2023 δεν μπήκε καλά για τους πράσινους, οι οποίοι είχαν απώλειες βαθμών. Απώλειες που ήρθαν λόγω της πτώσης στην απόδοσή τους, η οποία φυσικά μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική αφού κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, η ομάδα θα έκανε κοιλιά. Και την έκανε. Η νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, όμως, άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος στον αγώνα με τον Βόλο, πριν λίγες μέρες, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του.

Τα χαμόγελα και η πίστη, επομένως, επέστρεψαν στους πράσινους, οι οποίοι θέλουν να τα διατηρήσουν και μετά το τέλος του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να φύγουν από εκεί με θετικό αποτέλεσμα. Ένα ντέρμπι που είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για βαθμολογικούς λόγους, αφού το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και κάθε βαθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά πλέον. Έτσι, αυτό που θέλουν στις τάξεις του Παναθηναϊκού είναι η ομάδα να παρουσιαστεί… πανέτοιμη στην έδρα των Πειραιωτών.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού

Για να γίνει, λοιπόν, αυτό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συζητάει με τη διοίκηση για το πώς θα γίνει να πάρει η ομάδα την ψυχολογική ντόπα του κόσμου πριν κατέβει στο Φάληρο. Και οι λύσεις είναι δύο: Πρώτον, να γίνει μία ανοιχτή προπόνηση για τον κόσμο στο γήπεδο της Λεωφόρου πριν το ντέρμπι του Σαββάτου. Δεύτερον, να επισκεφθεί αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών την ομάδα στο προπονητικό κέντρο, όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν πριν από μεγάλα παιχνίδια.

Πρώτη επιλογή, όμως, είναι το να καθοριστεί μια ανοιχτή προπόνηση, αφού αυτό θα βοηθήσει και… επικοινωνιακά. Αλλιώς είναι να πάει μια αντιπροσωπεία στο προπονητικό κέντρο και αλλιώς είναι να υπάρχει η εικόνα μιας κατάμεστης Λεωφόρου με κλίμα που θα είναι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, όσο καυτό και πανηγυρικό πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις. Οριστική απόφαση ακόμη για το τι θα γίνει δεν έχει παρθεί, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει ώθηση από τους οπαδούς του πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το θέλει η διοίκηση, το θέλουν οι παίκτες, το θέλει ο Γιοβάνοβιτς, το θέλουν με λίγα λόγια όλοι στις τάξεις των πράσινων, βλέποντας ότι η ομάδα έχει καλύτερες πιθανότητες από ποτέ τα τελευταία 13 χρόνια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.