Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού δεν ορίστηκε νέος πρόεδρος, αφού απαιτείται βάσει νόμου να περάσουν 48 ώρες

Στην αρχή του Δ.Σ., ο Νικόλας Πατέρας διάβασε την επιστολή παραίτησης του και μετά εξήγησε τους λόγους που τον έφτασαν να λάβει αυτή την απόφαση: «Συγκάλεσα το έκτακτο Δ.Σ., σήμερα (χθες) για να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου για τους λόγους που θα σας εξηγήσω παρακάτω και να εκλέξουμε νέο πρόεδρο. Δεν αντέχω άλλο, δέχομαι βολές από παντού. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι της αποχώρησης μου.

Πρώτον η συμπεριφορά του κόσμου και αναφέρομαι και στους απλούς φιλάθλους, αλλά και σε κάποιους που βρίσκονται στα επίσημα, οι οποίοι το Σάββατο έριχναν μπουκάλια στους παίκτες. Ο δεύτερος λόγος ήταν η αποχώρηση του κυρίου Βγενόπουλου. Έβαλε 20 εκατομμύρια στην ομάδα ο Ανδρέας και σέβομαι την προσφορά του στον σύλλογο πριν και μετά, αν μεταπειστεί.

Όσον αφορά αναλυτικά τους λόγους της παραίτησης μου τους εξήγησα από το πρωί μέσω e-mail στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και δεν υπάρχει λόγος να τους πω και εδώ.

Η ομάδα έχει ξοφλημένους όλους τους παίκτες κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία ομάδα στην Ελλάδα και 20 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο για να προχωρήσει ο σχεδιασμός μέσα στη χρονιά. Λεφτά που έχουν έρθει από την ΟΥΕΦΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από κάποιες χορηγίες».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι:

ΘΑΝΑΣΗΣ: Να μείνεις Νικόλα, μη φεύγεις.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Όπως εσύ αποφάσισες να μου πεις εμένα να μείνω και εσύ να αποδεχθείς την απόφαση να μη μείνω. Ανέλαβε εσύ, Θανάση.

ΘΑΝΑΣΗΣ: Όχι, δεν θέλω.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Τώρα πρέπει να βρεθεί κάποιος πρόεδρος για να αναλάβει άμεσα στην ομάδα και εγώ θα είμαι στο πλευρό του. Ο πρόεδρος πρέπει να αποφασιστεί από εμάς. Γιάννη, τι λες;

ΤΖΙΓΓΕΡ: Εγώ και η οικογένεια μου έχουμε πάρει την απόφαση να μην κάνουμε σε τίποτα πίσω σε αυτά που έχουμε πει. Δηλαδή δωρίζουμε το 25% των μετοχών, το οποίο μπορεί να το πάρει όποιος θέλει. Εγώ είμαι εδώ και περιμένω. Σε καμία περίπτωση εγώ και η οικογένεια μου δεν πρόκειται να αναμειχθούμε ξανά ενεργά με τον Παναθηναϊκό, αλλά εννοείται πως θα είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα και θα συμμετέχουμε στις αυξήσεις με το 30% που θα μας αναλογεί. Ούτε προεδριλίκια μας ενδιαφέρουν.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Ο πρόεδρος πρέπει να βγει τώρα. Αδαμάντιε, θέλεις να αναλάβεις; Εγώ προτείνω εσένα.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ: Όχι, έχω δουλειές.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Ο γιος σου θέλει να αναλάβει;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣ: Όχι διότι δεν έχω το ανάστημα να αναλάβω πρόεδρος.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Μήπως τελικά να αναλάβει ο πατέρας σου;

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ: Θα το σκεφτούμε.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Σήμερα κιόλας πρέπει να βρούμε λύση.

ΤΖΙΓΓΕΡ: Βάσει νόμου δεν μπορούμε σήμερα να βγάλουμε πρόεδρο. Χρειάζονται 48 ώρες.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Τότε ορίζουμε νέο συμβούλιο για την Πέμπτη το πρωί για να βγάλουμε κανονικό και όχι υπηρεσιακό πρόεδρο.

ΤΖΙΓΓΕΡ: Πέμπτη; Την Τετάρτη φεύγω για διακοπές στη Σουηδία. Θα εξουσιοδοτήσω τα ξαδέρφια μου να ψηφίσουν υπέρ του νέου προέδρου, όποιος και αν είναι αυτός.

Πηγή: gazzetta.gr