Στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2016, θα παραμείνει μέχρι και το 2025 ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού υπάρχει συμφωνία πλέον ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ανανέωση του συμβολαίου που λήγει στο τέλος της σεζόν.

Έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων, ενός κυπέλλου, τριών Λιγκ Καπ και δύο Community Shield (το αντίστοιχο Σούπερ Καπ) μέσα σε έξι χρόνια. Με λίγα λόγια, με τον Καταλανό προπονητή στον πάγκο τους, οι «πολίτες» κυριαρχούν εντός Αγγλίας αυτά τα χρόνια.

Το απωθημένο τους όμως, ο μεγάλος στόχος, είναι η κατάκτηση του Champions League, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί. Ενδεχομένως να συμβεί φέτος αλλά ακόμη κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, οι Μάντσεστερ Σίτι και Πεπ Γκουαρδιόλα θα κάνουν άλλες δύο προσπάθειες μαζί, αφού σημερινά (22/11) ρεπορτάζ από Αγγλία κάνουν λόγο για συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μια συμφωνία που προβλέπει την ανανέωση του συμβολαίου ως το 2025, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι κλειστό διετές ή για 1+1 χρόνια. Μικρή σημασία, όμως, έχει αυτό για τους οπαδούς της Σίτι, οι οποίοι επιθυμούσαν διακαώς την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γκουαρδιόλα και η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα.