Η εθνική Αργεντινής έχει μετατρέψει το Πανεπιστήμιο του Κατάρ στο… αρχηγείο της για το Μουντιάλ 2022. Εκεί διαμένουν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ του Λιονέλ Σκαλόνι. Όλοι οι παίκτες έχουν συγκάτοικο εκτός από έναν… Τον Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής «Ole», ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» και σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν μένει μόνος του στο δωμάτιο Β-201 του University. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη διάρκεια της πορεία του με την εθνική Αργεντινής. Σε όλα τα προηγούμενα μεγάλα τουρνουά είχε συγκάτοικο.

Ο λόγος; Η απουσία ενός εκ των καλύτερων του φίλων, του Σέρχιο Αγουέρο. Ο Αγουέρο αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν εξαιτίας προβλήματος στην καρδιά που εντόπισε το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι με τον Αγουέρο μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο σε κάθε αποστολή της εθνικής Αργεντινής ουσιαστικά από τότε που ήταν έφηβοι – αν και το 2010 στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ο τότε προπονητής Ντιέγκο Μαραντόνα τον είχε βάλει στο ίδιο δωμάτιο με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Χωρίς τον Αγουέρο, ο Μέσι φαίνεται πως δεν ήθελε να έχει συγκάτοικο.

Ωστόσο, το δωμάτιό του «10» αναμένεται να είναι το… κέντρο επιχειρήσεων των παικτών και εκεί που θα περνούν αρκετή ώρα. Τουλάχιστον ο «πυρήνας» της εθνικής ομάδας που αποτελείται από τον τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνες, τον αμυντικό Νικολάς Οταμέντι, τους μέσους Λεάνδρο Παρέδες, Πάπου Γκόμες, Ροδρίγο Ντε Πολ και τους επιθετικούς Άνχελ Ντι Μαρία και Πάουλο Ντιμπάλα. Μάλιστα, οι… γείτονές του στο 202 είναι οι Ντε Πολ-Οταμέντι και στο 204 οι Παρέδες και Ντι Μαρία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, κίπερ της Άστον Βίλα, κι ένας από τους σημαντικούς παίκτες της Αργεντινής, πάντως, έδειξε στους διαδικτυακούς του φίλους πως είναι τα δωμάτια που μένουν οι παίκτες αυτές τις μέρες.

Δύο αλλαγές στην αποστολή της Αργεντινής

Η Αργεντινή αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές στην 26άδα της για το Μουντιάλ. Τραυματίστηκαν οι επιθετικοί Νίκο Γκονσάλες (Φιορεντίνα) και Χοακίν Κορέα (Ίντερ) και θα χάσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αργεντινή βρίσκεται στον 3ο όμιλο μαζί με το Μεξικό, την Πολωνία και τη Σαουδική Αραβία.

Τις θέσεις τους πήραν ο Άνχελ Κορέα της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Τιάγκο Αλμάδα που αγωνίζεται στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ στις ΗΠΑ.