Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς, με την απόδοση των παικτών του στη νίκη 98-83 επί της Μπασκόνια για την 7η αγωνιστική της Euroleague, που ήταν και η δεύτερη της ομάδας του στη φετινή διοργάνωση.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή εμφάνιση και την νίκη. Ήταν ένα καλό παιχνίδι αυτό που κάναμε. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη. Χάσαμε τρία κλειστά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ πριν από αυτό. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε έναν άλλο εαυτό. Πολύ σημαντικό γι’ αυτό ήταν το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε όλοι μαζί, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να παίξουμε καλά. Μετά από το δεύτερο δεκάλεπτο περιορίσαμε τα λάθη. Ήταν σαφές πως στην αρχή ήμασταν νευρικοί, αλλά στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλοί στην επίθεση. Θα έλεγα πως κάναμε το καλύτερο επιθετικά παιχνίδι μας, ως τώρα. Επίσης θα ήθελα να πω αυτή είναι μια νίκη αφιερωμένη στον Μιχάλη Τουρνάκη».

Ερωτώμενος τι είναι αυτό που θα βοηθήσει τους παίκτες του να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο απόδοσης, ο Μαυροβούνιος τεχνικός, απάντησε: «Το σημαντικό είναι πως ήμασταν όλοι μαζί και δουλέψαμε μαζί. Ίσως αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που παίξαμε έτσι. Στο πρώτο μέρος ήμασταν κάπως νευρικοί, χάσαμε ελεύθερα σουτ και βολές. Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ διαφορετικό. Στο τέλος αυτό που έμεινε ήταν πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Μιλώντας για τον Νέιτ Γουόλτερς, υποστήριξε: «Μίλησα πολύ για τον Νέιτ Γουόλτερς τους τελευταίους δύο μήνες. Έχασε σχεδόν ένα μήνα, στην αρχή της σεζόν. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί για το πώς θα τον βάζαμε στο παιχνίδι. Την περασμένη βδομάδα είχε πάλι κάποιο μικρό πρόβλημα, έχασε κάποιες προπονήσεις. Ελπίζω πως θα είναι έτοιμος για τις προπονήσεις, πρώτα απ’ όλα. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά όχι στον απόλυτο βαθμό σε επίπεδο αθλητικής ετοιμότητας».

Για την άμυνα της ομάδας του, τόνισε: «Αν αναλύαμε αυτό το παιχνίδι, θα ήταν διαφορετικό να μιλάμε για την άμυνα σε σχέση με άλλους αγώνες. Κρατήσαμε την Μπασκόνια χαμηλότερα από τον μέσο όρο της, αλλά η διαφορά ήταν η επίθεσή μας. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να είμαστε αυτοί που θέλουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε και στους διεθνείς που θα ενισχύσουν την Εθνική Ελλάδας: «Θα πάνε, φυσικά, στην Εθνική. Θα συμμετέχουν. Δεν ξέρω ακριβώς τώρα πόσοι, αλλά δεδομένα θα πάνε κάποιοι παίκτες στην Εθνική».

Γουίλιαμς: Δείξαμε τι ομάδα είμαστε

Από την πλευρά του ο Ντέρικ Γουίλιαμς, τόνισε μιλώντας στην κάμερα της Nova, υποστήριξε: «Παλεύαμε σε όλα τα ματς και χάναμε για λίγους πόντους. Γινόμαστε ομάδα, αποκτάμε χημεία. Παίξαμε πολύ καλά απέναντι στην Μπασκόνια που είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα. Δείξαμε τι είδους ομάδα είμαστε σήμερα. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σερί νικών. Αυτή την άμυνα θέλουμε να παίξουμε και να κρατάμε τέτοιες ομάδες πιο χαμηλά από τους μέσους όρους τους».

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού και την 3η σερί νίκη της Βαλένθια (89-84 τη Μονακό στο «Λα Φοντέτα») η κατάταξη της Euroleague έπειτα από επτά αγωνιστικές διαμορφώθηκε ως εξής:

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Φενέρμπαχτσε 6-1
  2. Μονακό 5-2
  3. Ολυμπιακός 5-2
  4. Μπαρτσελόνα 5-2
  5. Μπασκόνια 4-3
  6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-3
  7. Ρεάλ Μαδρίτης 4-3
  8. Ζαλγκίρις Κάουνας 4-3
  9. Βαλένθια 4-3
  10. Βιλερμπάν 3-4
  11. Άλμπα Βερολίνου 3-4
  12. Παρτιζάν 3-4
  13. Βίρτους Μπολόνια 3-4
  14. Αρμάνι Μιλάνο 3-4
  15. Αναντολού Εφές 2-5
  16. Μπάγερν Μονάχου 2-5
  17. Παναθηναϊκός 2-5
  18. Ερυθρός Αστέρας 1-6