Ο Παναθηναϊκός είναι στον… 9ο ουρανό μετά τη νίκη επί του Άρη και το 9×9 στο πρωτάθλημα, διατηρώντας το +6 από την ΑΕΚ και το +10 από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρασύρεται από τη χαρά για τα αποτελέσματα, αφού ο σοβαρός τραυματισμός του Αϊτόρ τον αναγκάζει να επαναφέρει στην ομάδα έναν παίκτη που δεν υπολογιζόταν, ελπίζοντας ότι θα δώσει κι αυτός λύσεις αν χρειαστεί.

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ήταν σε εκπληκτική κατάσταση από την έναρξη του πρωταθλήματος και ήταν ο ηγέτης των πράσινων όπως έδειχναν και οι επιδόσεις του. Στο παιχνίδι με τον Άρη, όμως, είχε ραντεβού με την ατυχία και για τους επόμενους… πολλούς μήνες δεν θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό για τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έμεινε έτσι χωρίς διαθέσιμο κανονικό εξτρέμ. Παίκτη, δηλαδή, που να είναι αυτή η φυσική του θέση και να μην παίζει… και εκεί, όποτε χρειάζεται.

Έτσι, ο Σέρβος προπονητής αποφάσισε να μην περιμένει τον Ιανουάριο αλλά να κάνει από τώρα μία… μεταγραφή. Ο λόγος για τον Σαβιέρ, τον οποίο, λογικά, οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει. Όχι και ο Γιοβάνοβιτς όμως, ο οποίος αναμένεται να τον παίρνει από εδώ και πέρα στην αποστολή για τους αγώνες. Ο Πορτογάλος προπονείται καθημερινά, πήρε μέρος στην προετοιμασία, δεν έχει κάποιο πρόβλημα και από τη στιγμή που βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο προπονητής θα στραφεί σε αυτόν.

Αναμονή για τον Ιανουάριο

Ο Σαβιέρ

Η λύση του Σαβιέρ βέβαια, αν μπορεί να θεωρηθεί λύση, είναι προσωρινή, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας. Ακόμη κι αν μπει σε κάποιο παιχνίδι και κάνει… παλαβά πράγματα, οι πράσινοι δεν θα πιστέψουν ότι ήταν ένα διαμάντι που δεν είχαν προσέξει ως τώρα. Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πολύ καλά ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του παίκτη και δεν περιμένει από αυτόν να βγάλει μάτια, δεν πιστεύει ότι είναι ικανός να καλύψει το κενό του Αϊτόρ. Και βασικά κανείς στον Παναθηναϊκό δεν το πιστεύει αυτό.

Μοιάζει λογικό, επομένως, το να περιμένει ο Σέρβος προπονητής από τη διοίκηση κάποια κίνηση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Με την ομάδα, άλλωστε, να είναι πιο δυνατά από ποτέ εδώ και χρόνια στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα είναι «έγκλημα» να μην κινηθούν οι πράσινοι για την απόκτηση ενός εξτρέμ 11άδας τον προσεχή Ιανουάριο. Και μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, ο Γιοβάνοβιτς θα προσπαθεί με αλχημείες να καλύψει το κενό του Ισπανού, δίνοντας και στον Σαβιέρ τη δυνατότητα να αισθανθεί κανονικό μέλος της ομάδας.