Στις πρώτες του μέρες στην Παιανία έστειλε το μήνυμα στους παίκτες ενώ είχε φροντίσει να κάνει το ίδιο και στις πρώτες συναντήσεις με τους διοικούντες. «Είμαι προπονητής, όχι μάγος» έλεγε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα στο «τριφύλλι».

Στα τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο των νταμπλούχων αλλά και μέσα από την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις(έχει υπάρξει μέχρι και τρίωρο πρόγραμμα) ο 64χρονος τεχνικός έχει βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα.

 Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου αναμένεται να κάνει τις εισηγήσεις του στον Νικόλα Πατέρα(όπως λέει και ο ίδιος τώρα προέχουν μόνο οι νίκες) αλλά στα άμεσα πλάνα του είναι να αλλάξει το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, έχοντας διαπιστώσει ότι αυτή η τακτική ταιριάζει καλύτερα στους παίκτες που έχει στα χέρια του.

 Φυσικά, αυτό δεν αναμένεται να γίνει άμεσα. Όπως λέει και ο ίδιος στους συνεργάτες του, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη και μάλιστα την στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίζει αγωνιστική με αγωνιστική την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Θέλει μέσα από τις προπονήσεις να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και στην συνέχεια να παρουσιάσει το 4-4-2 μέσα στο γήπεδο. Πάντως, έχει φανεί, κυρίως στα παιχνίδια που στραβώνουν, ότι το 4-4-2 βρίσκεται μέσα στο μυαλό του.

Τι θα ζητήσει

 Βέβαια, από την στιγμή που ο Ίβηρας προπονητής έχει στο μυαλό του να αλλάξει το σύστημα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι προτάσεις που θα κάνει για την ενίσχυση του Ιανουαρίου. Το 4-4-2 προϋποθέτει ότι μαζί με τον Σισέ θα πρέπει να έχεις έναν καλό παρτενέρ για να φτιάξουν το τέλειο δίδυμο. Ο Αντώνης Πετρόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζεσουάλδο, σε ρόλο περιφερειακού μπορεί να παίξει και ο Γκοβού αλλά η χρονιά δεν βγαίνει με δύο φορ. Κάτι που έχει γίνει αντιληπτό από την αρχή της χρονιάς και με το υπάρχον σύστημα, στο οποίο παίζεις με έναν σέντερ φορ.

 Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει και την δεδομένη ανάγκη για μια «δυνατή» μεταγραφή στον άξονα. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι το προφίλ του φορ που θα αναζητήσει το «τριφύλλι». Γιατί είναι διαφορετικό να ψάξει για μπακ-απ του Σισέ και άλλο να ψάξει τον παρτενέρ του Γάλλου.

Πηγή: gazzetta.gr