Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση μάχη έφτασε. Ολυμπιακός και Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Παρασκευή (26/11) για την 3η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών, με τον νικητή να παίρνει προβάδισμα τίτλου. Η κορυφή χωράει μόνο έναν. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, επειδή η πρώτη θέση μοιράζεται (ακόμη) στα τέσσερα, θα ξεκαθαρίσει ποιος έχει τα φόντα να παραμείνει εκεί. Τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συναντιούνται στο κολυμβητήριο του Πειραιά, θέλοντας να επιβεβαιώσουν τον τίτλο που τους δίνεται.

Από τη μια ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί που «τρέχει» από τον Απρίλιο του 2008, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω για την υπεράσπιση των κεκτημένων του κόντρα στον μοναδικό ίσως αντίπαλο που μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Βαγγέλη Πάτερο, η ψυχολογία όμως δεν είναι με το μέρος των παικτών λόγω της κατάστασης που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στον Ερασιτέχνη. Εκτός των άλλων, στο πρώτο δυνατό τεστ που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι για φέτος κόντρα στην Μπαρτσελόνα, για την Ευρωλίγκα, έδειξαν ότι έχουν αδύναμα σημεία.

Αυτά θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί ο Πανιώνιος, ο οποίος θέλει να κάνει την υπέρβαση και να νικήσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό έπειτα από 5 χρόνια. Το 2005 είχε πάρει στα χαρτιά τη νίκη στον Πειραιά, σε ένα ματς που διεκόπη λόγω επεισοδίων, αυτή τη φορά όμως το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης θέλει το αποτέλεσμα να κριθεί μέσα στην πισίνα και να είναι υπέρ του.

Το θετικό για τους κυανέρυθρους είναι ότι έχουν περισσότερα ματς στα χέρια τους, λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων που άρχισαν νωρίτερα γι’ αυτό και η αισιοδοξία δεν λείπει για το «διπλό» που αν έρθει σίγουρα θα αποτελέσει ψυχολογική «ένεση» και θα τους βοηθήσει να πιστέψουν περισσότερο στην ανατροπή και στην αλλαγή σκηνικού στο πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις του προγράμματος διεξάγονται Σάββατο (27/11) με τη Χίο να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι για τη μάχη της τετράδας. Η Βουλιαγμένη υποδέχεται το νεοφώτιστο Καλαμάκι, σε μια εύκολη, θεωρητικά, αποστολή, ενώ η Λάρισα θα «κυνηγήσει» τους πρώτης της βαθμούς στη Θεσσαλία κόντρα στον Εθνικό, με τον Γιώργο Σακαλή να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο.

Τέλος, οι δύο ουραγές ομάδες της Πάτρας, ΝΟΠ και ΝΕΠ θα προσπαθήσουν με τη σειρά τους να σπάσουν το ρόδι κόντρα σε ΠΑΟΚ, που επίσης δεν έχει συγκεντρώσει βαθμούς, και Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 26/11
16.30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (Κουρέτας, Μπιράκης)

Σάββατο 27/11
15.30 Χίος-Παναθηναϊκός (Μοίραλης, Πολυχρονόπουλος)
16.00 Λάρισα-Εθνικός (Βασιλείου, Σταυρίδης)
16.00 ΝΟ Πατρών-ΠΑΟΚ (Σκαλοχωρίτης, Μπουδραμής)
17.00 Παλ. Φάληρο-ΝΕ Πατρών (Καρκαντελίδης, Παϊρακταρίδης)
19.00 Βουλιαγμένη-Καλαμάκι (Κωνσταντινίδης, Μικεδάκης)

Η Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Ολυμπιακός (33-7) 6
2. Χίος (29-13) 6
3. Παναθηναϊκός (20-12) 6
4. Πανιώνιος (14-11) 6
5. Εθνικός (21-12) 3
6. Παλαιό Φάληρο (17-16) 3
7. Βουλιαγμένη (10-10) 3
8. Καλαμάκι (15-22) 3
9. ΠΑΟΚ (11-17) 0
10. Λάρισα (10-18) 0
11. ΝΟ Πατρών (9-24) 0
12. ΝΕ Πατρών (6-33) 0

πηγή: gazzetta