Η ΑΕΚ ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση επί της Κηφισιάς στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν από το πρώτο παιχνίδι. Μπορεί στο τέλος του α’ μέρους να μην είχε μπει κάποιο γκολ, αλλά στο β’ μπήκαν τέσσερα και ήταν όλα για την Ένωση, η οποία με σκόρερ τους Ανσαριφάρντ (52′), Σβάρνα (57′), Τάνκοβιτς (69′) και Χατζισαφί (73′) μετέτρεψε σε τυπικά διαδικασία τη ρεβάνς.

Αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι οι κιτρινόμαυροι θα έμπαιναν στο παιχνίδι για να πάρουν… παραμάζωμα τους αντιπάλους τους και η αλήθεια ειναι πως τα πράγματα θα είχαν απλοποιηθεί πολύ για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αν ο Μιχελής δεν έκανε μεγάλη επέμβαση στο 7′ σε κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 15′, η ΑΕΚ είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς, με το παιχνίδι να είναι… μονότερμα. Λογικό.

Ξέσπασμα στο β’ μέρος και πρόκριση

Αυτό που δεν έμοιαζε με λογικό ήταν το γεγονός ότι το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, αφού ο Μιχελής σταμάτησε και τον Σάκχοφ στο 22′, ενώ στη συνέχεια του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, όλα άλλαξαν, με την Ένωση να βρίσκει τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 52ο λεπτό με γυριστή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ μετά την εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς.

Ένα γκολ στο οποίο δόθηκε άμεσα συνέχεια, αφού στο 57′ ο Σβάρνας βγήκε μπροστά, προσπάθησε να δώσει στον Γκαρσία αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στρώθηκε μπροστά του, αποφασίζοντας να τελειώσει ο ίδιος τη φάση με πλασέ για το 2-0.

Όλα, πλέον, ήταν πιο εύκολα για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν κατάφεραν να πετύχουν κι άλλα γκολ και να ανεβάσουν το σκορ, εξασφαλίζοντας από τώρα την πρόκρισή τους.

Η ομάδα του Γιαννίκη, ο οποίος είδε τον Γκαρσία να αποχωρεί λόγω τραυματισμού, έφτασε στο 3-0 στο 69′, όταν μετά την έξυπνη κομπίνα στο φάουλ η μπάλα κατέληξε στον Τάνκοβιτς και από εκεί στα δίχτυα με το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Το σκορ ήταν στο 3-0 και στο 73′ ο Χατζισαφί με διαγώνιο σουτ, μετά την πάσα του Γέβτιτς, το έκανε 4-0, με την ΑΕΚ να σκέφτεται πλέον το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (70′ Αραούχο), Σάκχοφ, Γέβτιτς, Γκαρσία (63′ Άμραμπατ), Τάνκοβιτς (70′ Σιμάνσκι), Ανσαριφάρντ.

Κηφισιά: Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61′ Τζελής), Πρίτσας (46′ Ντοριβάλ), Καλλέργης (61′ Κρητικός), Παπασάββας, Τετέι, Γιαννιτσάνης.