Η εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα (25/11, 8.00μ.μ, Novasports3) θα συνοδευτεί από τη συμπλήρωση των 500 ευρωπαϊκών συμμετοχών του συλλόγου, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εστιάζει στο επιπλέον κίνητρο των «πράσινων» για τη νίκη.

Ο Σέρβος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την προσεχή εντός έδρας αναμέτρηση με τους Λεβαντίνους, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του δ’ ομίλου, τόνισε: «Ο δεύτερος γύρος είναι πολύ σημαντικός και το γεγονός ότι αυτό είναι το 500ό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη μας δίνει έναν επιπλέον λόγο για να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να γιορτάσουμε μαζί αυτό το σημαντικό επίτευγμα του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του πρώτου γύρου. Οι αντίπαλοί μας έχουν αλλάξει προπονητή και θα έχουν διαφορετικό κίνητρο. Πρέπει να καταλάβουμε πως θα πρέπει να παλέψουμε και στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια αν θέλουμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση του ομίλου μας. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Φώτσης: «Με το… δεξί στον δεύτερο γύρο»

Από την πλευρά του, ο διεθνής φόργουορντ των «πρασίνων», Αντώνης Φώτσης, σημείωσε: «Ελπίζω να μπούμε με το δεξί στον δεύτερο γύρο, από τη στιγμή που στόχος μας είναι η πρώτη θέση στον όμιλο. Το ματς με τη Βαλένθια έχει ιδιαίτερη σημασία για μας και είναι βέβαιο πως οι αντίπαλοί μας θα έχουν διαφορετική φιλοσοφία από τη στιγμή που έχουν αλλάξει προπονητή.

Στο ματς της Ισπανίας είχαμε παίξει επιθετικά και το ίδιο θέλουμε και στην έδρα μας, αυτή τη φορά έχοντας και τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, καθώς η ομάδα συμπληρώνει 500 εμφανίσεις στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει μακρά και σπουδαία παράδοση στην Ευρώπη και ελπίζω ο 500ός αγώνας μας να είναι νικηφόρος».

Πηγή: gazzetta.gr