Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 81-48 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο θεσμό έμεινε σε τόσο χαμηλά επίπεδα στο σκοράρισμα. Χειρότερα τα πήγε μονάχα τη σεζόν 2013-14 όταν έβαλε 44 πόντους σε ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε εκτός έδρας παιχνίδι. Αναμενόμενο, λοιπόν, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης να είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση.

Μιλώντας μετά από την λήξη της αναμέτρησης, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Προφανώς, είναι ένα πολύ κακό βράδυ για εμάς, ίσως το χειρότερο παιχνίδι μας. Είναι ντροπιαστικός ο τρόπος που αγωνιστήκαμε απόψε (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης 4/11). Μπορώ να πω πολλά, αλλά προτιμώ να μιλήσω με την ομάδα μου. Συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα».

Ο κόουτς των «πράσινων» δεν έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς και στο ενδεχόμενο πως μ’ εκείνον στη σύνθεση το ματς θα είχε διαφορετική εξέλιξη. «Πιστεύετε ότι ένας παίκτης μπορεί να καλύψει αυτή τη διαφορά; Δεν νομίζω πως ένας παίκτης ή δυο παίκτες μπορούν να καλύψουν τέτοια διαφορά. Δεν νομίζω. Φυσικά είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει, αλλά δεν έφταιξε η απουσία του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον ρυθμό του Ερυθρού Αστέρα και τη συμβολή που είχε ο κόσμος του, υποστήριξε: «Και τα δύο φταίνε. Το τέμπο ήταν πολύ υψηλό και έπρεπε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Παράλληλα, ήταν δύσκολος ο συνδυασμός που έγινε με την ατμόσφαιρα. Ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε».

Ο Παναθηναϊκός, πλέον, έχει δύο νίκες και έξι ήττες σε οκτώ ματς στη διοργάνωση. Βρίσκεται στη 17η θέση της βαθμολογίας, δηλαδή είναι προτελευταίος.