Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο ΣΕΦ με 18 επιτυχίες στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες του, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έφθασε στο Final Four χάρη στο πλεονέκτημα έδρας που απέκτησε σε κανονική διάρκεια και TOP-16. Και φυσικά, για να έχεις πλεονέκτημα έδρας δεν αρκεί να κερδίζεις μόνο στο γήπεδό σου, αλλά να μαζεύεις και πολύτιμα «διπλά».

Λίγο πριν από την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων, οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 3-1, με τρεις νίκες στο ΣΕΦ και μία ήττα στη μοναδική εξόρμησή τους, στο Μπάμπεργκ. Το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» περιλαμβάνει τις επόμενες δύο αγωνιστικές, τις δύο κρισιμότερες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους που θα κρίνουν εν πολλοίς και την πρωτιά στον όμιλο.

Ήδη ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει με μεγάλες διαφορές στο ΣΕΦ τη Ρεάλ και τη Μάλαγα, έχοντας σημαντικό προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία. Αν μπορέσει να συνεχίσει με δύο νίκες σε Ρώμη και Μαδρίτη, τότε θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα για έχει μια ευνοϊκή κλήρωση στο ΤΟP-16.

Το ζήτημα, ωστόσο, για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι θα επιδιώξουν να πετύχουν δύο «διπλά» σε έναν όμιλο που λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου γύρου, μετράνε περισσότερο οι έδρες. Από τις 12 αναμετρήσεις των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, έχουν κερδίσει οι γηπεδούχοι στις 10 από αυτές, καθώς μονάχα η Ρόμα κατάφερε να περάσει από το Σαρλερουά και η Ρεάλ από τη Ρώμη.

Στους υπόλοιπους ομίλους της Ευρωλίγκας, τα «διπλά» είναι πιο συχνό φαινόμενο. Στον α’ όμιλο έχουν ήδη σημειωθεί πέντε, όπως και στον τρίτο, ενώ στον όμιλο του Παναθηναϊκού, τον τέταρτο, έχουν κερδίσει τέσσερις φιλοξενούμενοι.

Το στατιστικό δείγμα είναι ακόμα μικρό και εκτός των άλλων υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει ένα ή τρία παιχνίδια στην έδρα τους, αλλά μέχρι στιγμής μόνο τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να κερδίσουν δυο φορές εκτός έδρας, η Μακάμπι, η Φενερμπαχτσέ και το Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός θέλει να προσθέσει την επόμενη εβδομάδα κατά την επιστροφή του από τη Μαδρίτη το όνομα του σε αυτή τη λίστα…

Α’ Όμιλος

Τα «διπλά»
Πρόκομ-Κάχα Λαμποράλ 73-80
Παρτιζάν-Μακάμπι 54-67
Κάχα Λαμποράλ-Ζαλγκίρις 88-92
Πρόκομ-Παρτιζάν 62-69
Κίμκι-Μακάμπι 76-78

Β’ Όμιλος
Τα «διπλά»
Σαρλερουά-Ρόμα 55-64
Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης 56-74

Γ’ Όμιλος
Τα «διπλά»
Λιέτουβος Ρ.-Σιένα 75-79
Σολέ-Μπαρτσελόνα 77-84
Τσιμπόνα-Φενερμπαχτσέ 68-73
Μπαρτσελόνα-Φενερμπαχτσέ 61-69
Τσιμπόνα-Σολέ 71-84

Δ’ Όμιλος
Τα «διπλά»
ΤΣΣΚΑ Μ.-Μιλάνο 73-88
Βαλένθια-Παναθηναϊκός 56-72
Μιλάνο-Ολίμπια Λ. 72-76
Βαλένθια-Μιλάνο 69-80

Πηγή: gazzetta.gr