Σε τροχιά 5άδας παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος νίκησε τον Άρη με 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στην Τρίπολη για τη νίκη που θα τους διατηρούσε σίγουρα, ό,τι κι αν γίνει στα ματς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στη 2η θέση, αλλά ο Αστέρας είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια θέση στην 5άδα και το έδειξε με πειστικό τρόπο, αφού έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που νίκησε τους κίτρινους με ανατροπή. Έτσι, με ματς περισσότερο, είναι στο -1 από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στην 5η θέση της Super League 1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 12′ με τον Μάνο αλλά και στο 17′ με τον Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 24′ πλησίασαν ξανά στο γκολ, αυτή τη φορά με σουτ του Σάσα, για να έρθει τελικά το γκολ στο 28′: Γύρισμα του Μπερτόλιο για τον Μάνο, παρέμβαση του Καστάνο, αυτογκόλ και 0-1. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει 0-2 στο 35′ από το πλασέ του Μπερτόλιο, αλλά ο Τσίφτσης έκανε μεγάλη επέμβαση.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν πολύ καλό για τον Άρη, το δεύτερο όμως ήταν κακό… Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο μέρος και ο Αστέρας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 66′ με τον Κρέσπι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας μετά το φάουλ του Λουίς Φερνάντες (1-1).

Και μέχρι να προλάβουν να ανασυνταχθούν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε αμέσως το 2-1. Στο 70′, τέσσερα λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Κρέσπι σέντραρε από δεξιά και ο Ριέρα από κοντά βρήκε δίχτυα και έδωσε μεγάλη νίκη στην ομάδα της Τρίπολης, αφού ο Άρης δεν κατάφερε στη συνέχεια του παιχνιδιού να αντιδράσει και να πάρει έστω τον βαθμό.

Αστέρας Τρίπολης: Τσίφτσης, Κώτσιρας, Αλβάρες Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Καπίγια (59′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι (93′ Τιλίκα), Φερνάντεθ, Σίτο (59′ Αλί Μπαμπά), Τζίμας (59′ Ριέρα).

Άρης: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74′ Σούντγκρεν), Τζέγκο (82′ Κάτσε), Λούκας Σάσα (74′ Σίλβα), Μπερτόλιο (64′ Ματίγια), Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (82′ Μήτρογλου).