Την ώρα που οι δυνατοί οικονομικά και διοικητικά ευρωπαϊκοί σύλλογοι φαίνεται να καταστρώνουν πλάνα για μια κλειστή ευρωπαϊκή Super League, στα πρότυπα της μπασκετικής Euroleague, η UEFA δεν μένει με… σταυρωμένα χέρια και είναι έτοιμη να δώσει «απάντηση» με νέα μια διοργάνωση, η οποία θα ονομάζεται Super Champions.

Την αποκάλυψη κάνει σε σχετικό ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα «AS», αναφέροντας ότι πρόκειται για ιδέα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος έχει κάνει εδώ και καιρό τις σχετικές κινήσεις για να αντικαταστήσει το Champions League σε κάτι πιο αναβαθμισμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ισπανικό Μέσο, η Ρεάλ Μαδρίτης τάσσεται πλέον στο πλευρό του Τσεφέριν και της ιδέας για τη νέα μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που από το 2024 αναμένεται να έχει νέα ονομασία.

Ο πρόεδρος της UEFA μαζί με τους αντιπροέδρους της Ομοσπονδίας, τον Ισπανό Λουίς Ρουμπιάλες, τον Πορτογάλο Φερνάντο Γκόμες, μαζί και με τον Άγγλο Ντέιβιντ Γκιλ, θα παρουσιάσουν το πλάνο τους που θα ολοκληρωθεί από τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Βάσει του ρεπορτάζ της AS, ο Τσεφέριν έχει ήδη συζητήσει με πέντε ομάδες που ανήκουν στην Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και αυτές είναι -εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης- οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Φενέρμπαχτσε.