Έχουν περάσει κάποια χρόνια και ίσως ορισμένοι να μην το θυμούνται, όμως όταν ο Ντέμης Νικολαϊδης ήταν το «αφεντικό» στην «Ένωση» είχε κάνει πρόταση στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος τεχνικός τότε είχε αρνηθεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, όμως ένα χρόνο αργότερα ο Βαλβέρδε πείστηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη και ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε φέτος το καλοκαίρι, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντικατέστησε επάξια και σε αυτόν το ρόλο τον προηγούμενο ηγέτη του Ολυμπιακού.

Πρόσφατα μάλιστα, ο Ντέμης Νικολαΐδης φέρεται να μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον 46χρονο προπονητή των Πειραιωτών, λέγοντας σε μια φιλική συζήτηση: «Για μένα είναι ο κορυφαίος προπονητής που έχει έρθει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Κάνει εκπληκτική δουλειά και δεν είναι τυχαία η εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο Ολυμπιακός. Πιστεύω μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε θα παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχει και πολύ καλό υλικό βέβαια, αλλά είναι πολύ σημαντική και η συμβολή του Βαλβέρδε, ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής».

πηγή: gazzetta