Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για το άγχος της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και… διόρθωσε τον Μεσίνα που έκανε λόγο για «αξιοπρεπή ήττα της Ρεάλ».

Ο Μεσίνα τόνισε σε δηλώσεις ότι «αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό θα είναι καλά, αλλά ο βασικός στόχος μας είναι να μην χάσουμε» και αυτό… αγρίεψε λίγο τον Ίβκοβιτς, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό είναι παραμύθι. Δεν ξέρω αν βγήκε και γιατί βγήκε και το είπε. Εμείς παίζουμε το πρώτο ματς και δεν είμαστε έτοιμοι. Σας μιλάω ειλικρινά και όχι για τακτικούς λόγους».

Σε ερώτηση για το αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα όπως δήλωσε ο Μεσίνα, απάντησε ο «Ντούντα» ότι «έχει μεγάλη παράδοση ο Ολυμπιακός. Δεν αρνούμαι τι λέει ο Μεσίνα. Δεν λέω ότι δεν έχουμε ψηλούς στόχους. Όμως φέτος, δεν έχουμε παίκτες που θα μας κάνουν τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους αντιπάλους μας, όπως πέρυσι. Ο Μαυροκεφαλίδης αν ήταν κορυφαίος σκόρερ δεν θα τον πίεζα να γίνει ριμπάουντερ. Έχουμε υψηλούς στόχους, αλλά δεν θέλω να έχουμε στην πρεμιέρα το άγχος».

Για την πίεση ωστόσο που νιώθουν οι παίκτες του για την έλλειψη κάποιου πρωταθλήματος (Ελλάδας ή Ευρώπης) από το 1997 απάντησε πως «έχουν πίεση οι παίκτες, αλλά δεν πιστεύω ότι ισχύουν αυτά που λένε ότι είναι ο Ολυμπιακός ομάδα που δεν έχει ψυχολογία νικητή».

Ύμνοι για «Kill-Bill»

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σουτάρει πολλά τρίποντα, ο «Σοφός» επισήμανε ότι «δεν είναι θέμα ότι πήγε μισό μέτρο πιο μακριά η γραμμή. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Ήταν από το Μουντομπάσκετ πολλά παιδιά και είχαν άλλο ρυθμό. Αυτός που προσπαθεί πιο πολύ και έχει πίεση είναι ο Σπανούλης. Προσπαθεί πάρα πολύ επίσης ο Μαυροκεφαλίδης. Ο Κατσιίβελης στα φιλικά με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός. Ένας από τους καλύτερους σουτέρ, ο Κέσελ δεν ήταν έτοιμος. Συναισθηματικά πρέπει να επανέλθει μετά το Μουντομπάσκετ, γιατί κουράστηκε ψυχολογικά».

Ο «Ντούντα» ξεχώρισε αμέσως τον Σπανούλη και για αυτό δέχθηκε αμέσως ερώτηση για αυτόν σχολιάζοντας ότι «κάθε προπονητής είναι σημαντικό να έχει ένα τέτοιο παίκτη που σπρώχνει την ομάδα μπροστά. Έχει φοβερή διάθεση και στην προπόνηση. Είναι επαγγελματίας. Έχω δει λίγους τέτοιους παίκτες με τέτοια συγκέντρωση».

Πηγή: gazzetta.gr