Επαγγελματική» εμφάνιση από τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ, ιδιαίτερα καλοί οι «λάτικς».

Σε έναν αγωνιστικό χώρο επέτρεπε το γρήγορο τέμπο εξαιτίας της βροχής, η Άρσεναλ συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να περνά με νίκη από το «DW» τις πέντε από τις οχτώ φορές που το έχει επισκεφτεί.

Οι «κανονιέρηδες» έδειξαν σοβαρό πρόσωπο, κατάφεραν να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι με τον Μίκελ Αρτέτα και κράτησαν το προβάδισμα απέναντι σε μια εξαιρετικά μαχητική Γουίγκαν.

Η Άρσεναλ βρίσκεται, πλέον, στην τρίτη θέση και ια κάνει Χριστούγεννα με χαμόγελα, ενώ αντίθετα η Γουίγκαν παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη και κινδυνεύει να δει τις ομάδες που κυνηγά να ξεφεύγουν.

Το ματς

Οι «λάτικς» απείλησαν από την αρχή, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι δύο ομάδες έκλειναν καλά το χώρο μπροστά από τις περιοχές τους και οι διάδρομοι δεν ήταν ανοιχτοί. Στο κέντρο δόθηκαν μάχες σώμα με σώμα, με τα χαφ να έχουν αρκετή δουλειά και τις προσπάθειές τους να αναλώνονται στην εξουδετέρωση του αντιπάλου περισσότερο.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να σκοράρουν με πέναλτι του Αρτέτα, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ την προσπάθεια που είχε κάνει νωρίτερα ο Θίο Γουόλκοτ, όταν ανατράπηκε. Ο Άγγλος άσος ήταν εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι και ήταν από τους λίγους παίκτες που κατάφεραν να πάρουν προσπάθειες στο βαρύ τερέν. Η Γουίγκαν θα μπορούσε να είχε σκοράρει εάν ήταν πιο προσεκτική και εάν ο Κονέ ήταν ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια.

Οι «λάτικς» μένουν για δεύτερη εβδομάδα στην επικίνδυνη ζώνη και ο Ρομπέρτο Μαρτίνες πρέπει να βρει τον τρόπο που θα ανακάμψει η ομάδα του, ειδικά από την στιγμή που οι άμεσα ανταγωνιστικές ομάδες δείχνουν να βρίσκονται σε άνοδο.

Πηγή: sport fm