Την επιθυμία του να μεταγραφεί σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, αφού στη Σαχτάρ έχει πετύχει όσα ζητούσε, εξέφρασε ο Γουίλιαν.

Ο Βραζιλιάνος είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Μιρτσέα Λουτσέσκου και έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Τσέλσι, που όμως κατέθεσε πρόταση που δεν ικανοποίησε τη διοίκηση των Ουκρανών. Μετά τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όλοι είναι σίγουροι πως οι Άγγλοι θα επανέλθουν με μεγαλύτερη προσφορά.

Για μερικούς αποτελεί έκπληξη η πορεία της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Για τους περισσότερους, όμως, η Σαχτάρ αποτελεί, ήδη, μια δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο προπονητής τους, Μιρτσέα Λουτσέσκου, δουλεύοντας με νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, καταφέρνει να παίρνει θετικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους παίκτες αυτούς, οι οποίοι κεντρίζουν το ενδιαφέρον των πλούσιων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει, είναι ο Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί, ήδη, μεταγραφικό στόχο της Τσέλσι, που το καλοκαίρι πρόσφερε 18 εκατ. δολάρια, ποσό που θεωρήθηκε μικρό από τη διοίκηση των Ουκρανών. Ο ίδιος ο παίκτης, όμως, δείχνει να θεωρεί θέμα χρόνου τη μεταγραφή του. «Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά έχοντας κατακτήσει 11 τίτλους σε 5 χρόνια, θεωρώ πως έκλεισα τον κύκλο μου στην Ουκρανία. Είναι καιρός να μετακινηθώ σε μια ομάδα που θα μου δώσει την ευκαιρία να φανώ περισσότερο. Αγαπώ τη Σαχτάρ, ζω όμορφα στο Ντόνετσκ, όλοι στην ομάδα είμαστε φίλοι, αλλά έχω όνειρα που δεν μπορώ να εκπληρώσω εδώ», τόνισε ο Γουίλιαν.

Τι είδους όνειρά; Έχουν να κάνουν με την εθνική Βραζιλίας; «Ακριβώς, όνειρό μου είναι να κληθώ και να παίξω στο Μουντιάλ που θα γίνει στην πατρίδα μου. Για να γίνει αυτό πρέπει να αγωνίζομαι σε μια ομάδα που να θεωρείται μεγαλύτερη από τη Σαχτάρ», απάντησε ο Βραζιλιάνος.

Άλλος στη θέση σου θα δημιουργούσε πρόβλημα για να τον πουλήσουν. «Δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας. Η Σαχτάρ μου έχει προσφέρει πολλά, όπως πολλά θεωρώ πως της έχω προσφέρει και εγώ. Για όσο καιρό θα είμαι εδώ θα αγωνίζομαι με την ίδια όρεξη. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει και η καλύτερη προσφορά, με την οποία θα κερδίσει και η ομάδα μου», τόνισε ο Γουίλιαν.

Πηγή: sport-fm.gr