Ο… λαβωμένος από το ντέρμπι Παναθηναϊκός, φιλοξενείται στη «Stozice Arena» της Λιουμπλιάνας από την Ολίμπια για την τρίτη αγωνιστική του Α’ ομίλου της Euroleague (21:30, Novasports 3, sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι», που προσπάθησαν να ανασυνταχθούν στις ημέρες που είχαν στη διάθεσή τους θα αναζητήσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση κόντρα στην ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι που θέλει στο… σπίτι της δώσει για πρώτη φορά φέτος χαρά στους φιλάθλους της.

Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει δείξει στους μέχρι τώρα αγώνες που έχει δώσει πως ναι μεν διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο είναι ανέτοιμο. Λογικό δεδομένου ότι πρόκειται για ένα καινούριο σύνολο, το οποίο -όπως συχνά αναφέρεται- χρειάζεται χρόνο για να «δέσει».

Στη Σλοβενία το «τριφύλλι» ταξίδεψε χωρίς αγωνιστικά προβλήματα με τον Αργύρη Πεδουλάκη να επιλέγει στη 12άδα τον Χίλτον Άρμστρονγκ αντί του Γάιου Σκορδίλη και να τονίζει ότι για να πάρει τη νίκη η ομάδα του θα πρέπει να επιβάλλει από την αρχή το δικό της ρυθμό.

Όσο για την Ολίμπια; Η συμμετοχή της στη φετινή Euroleague κρεμόταν από μία κλωστή λόγω των οφειλών της προς πρώην παίκτες της. Τελικά οι Σλοβένοι βρήκαν τα χρήματα και κατάφεραν να δώσουν το «παρών» στη φετινή διοργάνωση παρά το γεγονός ότι αναγκαστικά περιέκοψαν το μπάτζετ τους στο μικρότερο δυνατό βαθμό. Συγκεκριμένα δαπάνησαν το χαμηλότερο ποσό από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν (μόλις δύο εκατομμύρια ευρώ), ενώ μετά την Παρτίζαν έχουν το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας παικτών.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα της Λιουμπλιάνας στην Euroleague μετρά μία νίκη, εκτός έδρας με την Καντού και μία ήττα, στην έδρα της, από την Φενερμπαχτσέ Ούλκερ. Στην, δε, Αδριατική Λίγκα έχει δώσει πέντε ματς μετρώντας τρεις νίκες και δύο ήττες.

Στο παιχνίδι της η Ολίμπια έχει αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Τέμου Ράνικο και Ντόμινικ Γουότερς, αμφότεροι ωστόσο δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση κόντρα στην «Φενέρ». Η απόδοσή τους επηρεάζει άμεσα και τον σέντερ της ομάδας, Άρον Μπέινς, που καλούνται να τροφοδοτήσουν κοντά στο καλάθι και ο οποίος μέχρι στιγμής βρίσκεται πρώτος στη λίστα των ριμπάουντ. Σε… κρυφά όπλα των Σλοβένων μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί οι νεαροί Μπλάζιτς, Πρέπελιτς και Σάλιν, με τη συμμετοχή του τελευταίου ωστόσο να είναι αμφίβολη. Ο Φινλανδός, που φόργουορντ τραυματίστηκε στον δεξί αστράγαλο στον αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο την Τσεντεβίτα για την Αδριατική Λίγκα, δεν πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός διαθέτει έμπειρους και δυνατούς παίκτες κοντά στη ρακέτα. Οι μονομαχίες του Μπέινς και των συμπαικτών του με τους Σχορτσανίτη, Τσαρτσαρή, Πάνκο και Λάσμε θα αποτελέσουν πιθανότατα βαρόμετρο της αναμέτρησης. Κυρίως η δουλειά που θα κάνουν οι Μπέινς και Πέιτζ πάνω στον «Σόφο» και το κατά πόσο θα μπορέσουν να τον περιορίσουν. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το δυνατό χαρτί των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλο προπονητή.

Το σίγουρο είναι πως θα δούμε ένα δυνατό παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν όσο τίποτα τη νίκη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία).

Όσο για την προϊστορία των δύο ομάδων; Ο Παναθηναϊκός προηγείται και μάλιστα με διαφορά καθώς στις 14 φορές που έχει συναντηθεί με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, έχει επικρατήσει τις 12. Δείτε αναλυτικά τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής

Α’ Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ρεάλ Μαδρίτης 75-83
Καντού-Χίμκι (26/10, 21:15)
Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Παναθηναϊκός (26/10, 21:30)

Β’ Όμιλος

Σαλόν-Μακάμπι Τελ Αβίβ 61-90
Πρόκομ-Άλμπα Βερολίνου 77-66
Ουνικάχα Μάλαγα-Σιένα (26/10, 22:00)

Γ’ Όμιλος

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Κάχα Λαμποράλ 85-95
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας 61-79
Αναντολού Εφές-Τσεντεβίτα (26/10, 21:45)

Δ’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάμπεργκ 76-67
Λιέτουβος Ρίτας-Παρτιζάν 69-61
Μπαρτσελόνα-Μπεσίκτας 72-60

Πηγή: sport-fm.gr