Ο Παναθηναϊκός έχει 8 βαθμούς στα χαρτιά, αλλά επί της ουσίας 10 βαθμούς (ξεκίνησε με -2) μετά από 7 αγωνιστικές. Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα έχει γράψει ιστορία με αρνητικό τρόπο.

Αλλές δύο φορές υπήρχαν προπονητές στον πάγκο του Παναθηναϊκού, που είχαν μαζέψει τόσο λίγους βαθμούς στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο ένας απολύθηκε, ο άλλος παρέμεινε, όπως συμβαίνει τώρα με τον Φερέιρα.

Την περίοδο 1986-87 ο Παναθηναϊκός είχε στον πάγκο του τον αείμνηστο Τόμισλαβ Ιβιτς, που ήρθε με περγαμηνές, αλλά το ξεκίνημά του ήταν πολύ άσχημο και μετά την έβδομη αγωνιστική με 10 βαθμούς -όσους έχει και τώρα επί της ουσίας ο Φερέιρα- ο τότε πρόεδρος Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε πάρει την απόφαση και είχε απολύσει τον Κροάτη τεχνικό. Με τον Ιβιτς στον πάγκο τότε ο Παναθηναϊκός είχε κατά σειρά φέρει τα εξής αποτελέσματα: Αρη (μέσα) 2-0. Βέροια (έξω) 1-1, Ολυμπιακός (μέσα) 1-1, Διαγόρας (έξω) 2-0, Λάρισα (μέσα) 2-1, Πανιώνιος (έξω) 0-0, ΠΑΟΚ (εντός) 0-0.

Ο Μπέγκστον
Την περίοδο 1988-89 στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχε παραμείνει ο Γκούντερ Μπένγκτσον, που την προηγούμενη περίοδο είχε έρθει στα μέσα της περιόδου αντικαθιστώντας τον Βασίλη Δανιήλ. Το ξεκίνημα του Σουηδού τεχνικού ήταν πολύ κακό. Σε επτά παιχνίδια είχε μόλις 8 βαθμούς. Τα αποτελέσματα; Ολυμπιακός Βόλου (εκτός) 2-1, Διαγόρας (μέσα) 3-0, ΑΕΚ (εντός) 0-1, Λάρισα (εκτός) 2-1, Απόλλων (εντός) 2-2. Ηρακλής (εκτός) 2-2, Ολυμπιακός(εντός) 2-1. Παρά το τραγικό ξεκίνημα ο Μπένγκτσον είχε μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Σουμ
Υπάρχει, όμως, και το αντίθετο ρεκόρ. Την περίοδο 2004-05 ο Γιτζάκ Σουμ, που είχε κατακτήσει το νταμπλ το 2004, είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις νίκες και ήταν στην κορυφή με 9 βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά απολύθηκε, διότι του χρεώθηκε ότι η ομάδα έκανε τραγική εμφάνιση στην εκτός έδρας ήττα από την Αϊντχόφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ (1-0) και είχε έρθει σε ρήξη με τον τότε τεχνικό διευθυντή Βέλιμιρ Ζάετς. Το φετινό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, υπολογίζοντας 10 τους βαθμούς, είναι το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά την περίοδο 1988-89 (8 βαθμοί). Επίσης νωρίς είχε απολυθεί και ο Φερνάντο Σάντος, που είχε μηδέν βαθμούς την τρίτη αγωνιστική την περίοδο 2002-03, αλλά και ο Χανς Μπάκε μετά το παιχνίδι με τη Ζαπορίζιε στην Πάτρα, όπου είχαν γίνει τα σοβαρά επεισόδια. Είχε προηγηθεί η ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Ιωνικό με 2-0.

Πηγή: sday.gr