Ο Ολυμπιακός δραπετεύει από έδρες χάρη στα γκολ του Νταβίντ Φουστέρ. Έφτασε τα εννιά και συνεχίζει ο Ισπανός.

Σίγουρα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του Ιμπαγάσα. Ούτε αυτή του Τζεμπούρ. Είναι μια κατηγορία παίκτη μόνος του ο Νταβίντ Φουστέρ. 100% αντι-σταρ, αλλά και 100% χρήσιμος για οποιοδήποτε προπονητή.

Ο Ισπανός δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Ζαρντίμ, περίμενε όμως υπομονετικά, συνέχιζε να δουλεύει εξίσου δυνατά και στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός φέτος (στο ελληνικό πρωτάθλημα) έδειξε τι μπορεί να κάνει. Όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε, το οποίο εν τέλει χάρισε και τη νίκη, αλλά για όλες τις υπόλοιπες αθόρυβες δουλειές που κάνει στο γήπεδο, και στα 90 λεπτά.

Το εντυπωσιακό σερί του Φουστέρ είναι ότι πλέον γίνεται ο άνθρωπος των διπλών. Έχει αλώσει πολλές έδρες μόνος του ο Ισπανός σε αυτές τις δύο σεζόν στην Ελλάδα (έχει μπει στην τρίτη φέτος): Βόλο, Καβάλα, Εργοτέλη, Αστέρα, Άρη την πρώτη του χρονιά, Εργοτέλη, Ρούμπιν, Μέταλιστ πέρυσι και φέτος Ατρόμητο. Εννιά μόνος του ο Ισπανός. Αυτό το σερί αυξάνεται, αν προσθέσουμε και τα γκολ του Φουστέρ στο Καραϊσκάκη. Γιατί όποτε σκοράρει ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, ο Ολυμπιακός πάντα κερδίζει! Μόνο σε ένα παιχνίδι δεν τα κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» και αυτό ήταν στο «Εμιρεϊτς». Στα υπόλοιπα 21 ματς που έχει βάλει γκολ ο Φουστέρ ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες!

Συνολικά ο Φουστέρ έχει προλάβει ν’ αγωνιστεί σε 71 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) και έχει σημειώσει 24 γκολ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι σε κάθε τρία ματς ο Φουστέρ έχει και ένα γκολ. Καθόλου άσχημος απολογισμός για τον Ισπανό, ο οποίος δεν είναι καν επιθετικός. Μένει να δούμε εάν θα σκοράρει και στην Αρσεναλ. Βλέπετε, ο Νταβίντ πέρυσι είχε σκοράρει και μέσα στο Λονδίνο και στο Καραϊσκάκη κόντρα στους «κανονιέρηδες». Ο ίδιος περιμένει αρχικά να μάθει αν θ’ αγωνιστεί την Τετάρτη. Τα υπόλοιπα τ’ αφήνει στο άστρο του. Το… άστρο του Νταβίντ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ

Όντας ο πρωταγωνιστής του αγώνα στο Περιστέρι, ο Νταβίντ Φουστέρ μίλησε και για την παραμονή του αλλά και για τη θέση του. «Ναι, θα μείνω στην ομάδα δύο επιπλέον χρόνια μέχρι το 2015. Νιώθω πολύ καλά στον Ολυμπιακό και ήταν κοινή επιθυμία με τη διοίκηση να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας», είπε ο Φουστέρ, για ν’ αναφερθεί στη θέση του λέγοντας ότι «όταν ήρθα στον Ολυμπιακό το πλάνο ήταν να καλύψω τη θέση πίσω από τους επιθετικούς, δηλαδή αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα. Εκεί αισθάνομαι πιο άνετα. Ωστόσο πέρυσι σε ορισμένα παιχνίδια μού ζητήθηκε να παίξω στο δεξί άκρο και αυτό που έκανα και κάνω είναι να προσπαθώ να καλύψω τις απαιτήσεις του προπονητή».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Είναι το γούρι του

Η αλήθεια είναι ότι ο Νταβίντ Φουστέρ έχει… αδυναμία στον Ατρόμητο. Εκτός του ότι έχει πετύχει τρία γκολ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου, είναι και η ομάδα η οποία είχε «γυρίσει την ομελέτα για τον ίδιο», όπως είχε πει σε συνέντευξή του. Αρχικά υπήρχε γκρίνια για τον Φουστέρ, αλλά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, όταν έπαιξε με πρησμένο μάτι και πολλά ράμματα μετά την αγκωνιά που είχε δεχτεί από τον Ολιβέιρα, σκόραρε και άλλαξε το κλίμα από τον κόσμο. Φυσικά δεν ξεχνάει και το γκολ στον τελικό Κυπέλλου πέρυσι, ένα γκολ-τρόπαιο.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Ο πανηγυρισμός του Νταβίντ

Δεν μας έχει συνηθίσει σε περίεργους πανηγυρισμούς. Ούτε πιστόλια, ούτε οβίδες. Απλά άπλωνε τα χέρια και χαμογέλαγε. Είτε το έβαζε στον Εργοτέλη είτε στην Αρσεναλ. Ετσι είναι ο χαρακτήρας του. Στο Περιστέρι, όμως, είχε λόγο να πανηγυρίσει διαφορετικά. Ποιος ήταν αυτός; Το νεογέννητο παιδί του. Αφού έδειξε τον ουρανό, έτρεξε κατευθείαν στον πάγκο και στον Μπάλαζ Μέγερι για να τον πάρει ο Ούγγρος στην αγκαλιά του και ο Ισπανός να κάνει το μικρό παιδί. Συνεννοημένο από πριν ήταν. Μάλλον είχε ένστικτο ο Φουστέρ ότι θα έβαζε γκολ το Σάββατο. Είπαμε, ο Ατρόμητος είναι το γούρι του.

*Ο Φουστέρ από τα συνολικά 24 γκολ τα 3 τα έχει πετύχει με βολ πλανέ! Στο «Βικελίδης» την πρώτη του σεζόν, στην Ουκρανία πέρσι με τη Μέταλιστ, και φέτος με τον Ατρόμητο!

Πηγή: Sday.gr