Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε την πλήρη αναφορά (και) για το αγωνιστικό τμήμα. «Θέλω να ξέρω τις δυνατότητες του ρόστερ», τόνισε στους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει ολοκληρώσει το στάδιο αξιολόγησης της ομάδας που πρόσφατα ανέλαβε. Σίγουρα η τοποθέτηση – βούληση να παραιτηθούν (κι όχι να απολυθούν και να πάρουν τη νόμιμη αποζημίωση) όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να κριθεί το επαγγελματικό τους μέλλον μετά τη νέα αξιολόγηση από τους ανθρώπους του, θορύβησε κι ενόχλησε (εύλογα γιατί ήταν γκέλα πρώτης τάξεως) αρκετούς, όμως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας έχει άλλα πλάνα για την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους (σε αυτούς δε συμπεριέλαβε ποτέ τον προπονητή, το τιμ του και τους παίκτες) έδειξε έστω και για λίγο το πιο σκληρό του πρόσωπο, όμως για την ομάδα έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα. Η αξιολόγηση που ζήτησε, στη συζήτηση που είχε με όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό τμήμα, έχει να κάνει μόνο με την παρακολούθηση της εξέλιξης της ομάδας.

«Δε θα φύγει κανένας, ιδιαίτερα αυτός που είναι ικανός και προσπαθεί για να φθάσει ο ΠΑΟΚ ψηλά», είχε πει στη συνάντησή του (στη Ν. Μεσημβρία) με τους ποδοσφαιριστές και το εννοεί αυτό. Όμως ποια αναλυτικά στοιχεία ζήτησε για το έμψυχο δυναμικό; Η «SportDay» αναλύει τα δεδομένα…

Οι στόχοι της ομάδας
Ο Ιβάν Σαββίδης, στις συζητήσεις που είχε με όλους όσοι ασχολούνται με το αγωνιστικό τμήμα, συνειδητοποίησε ότι η τρέχουσα σεζόν είναι μια μεταβατική (και λόγω του υπάρχοντος ρόστερ) περίοδος για τα όνειρα που έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ. «Θέλω το πρωτάθλημα… Όμως εσείς που γνωρίζετε καλύτερα την ομάδα, τι μπορούμε να κάνουμε φέτος;», ρώτησε κι η απάντηση, που βρήκε σύμφωνους τους πάντες, ήταν ότι «θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ με διαφορά σε σχέση με τον πέμπτο κι εκεί να πάρουμε την πρωτιά για να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Αξιολόγηση και εξέλιξη των παικτών
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Γιώργο Δώνη να του αξιολογήσει (όχι όπως η αξιολόγηση που ζήτησε για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΠΑΕ που… πάγωσε τούς πάντες) το έμψυχο δυναμικό, να αναλύσει τις αρετές κάθε ποδοσφαιριστή και να αναφέρει την εξέλιξη που είχε από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τού «Δικεφάλου» και δούλεψε μαζί του.

Τα ταλέντα πρώτης γραμμής
Ο Σαββίδης έχει… τρέλα με τους νεαρούς παίκτες που βγαίνουν από τα σπλάχνα της ομάδας και γι’ αυτό τον λόγο θέλει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις ακαδημίες. Θέλει να μάθει ποια ταλέντα είναι «πρώτης γραμμής» και μπορούν άμεσα να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ποια θα πάρουν έναν τέτοιο πρωταγωνιστικό ρόλο αργότερα και ποια είναι ακόμη «ανώριμα» για κάτι ανάλογο.

Οργανωτικά θέματα και υποδομές
Οι εγκαταστάσεις της Ν. Μεσημβρίας χρειάζονται βελτιώσεις (ανάλογα με αυτά που θέλει το προπονητικό επιτελείο), ακόμη και στα γήπεδα κι αυτό θα το πράξει άμεσα ο Σαββίδης. Επίσης έπεισε τους πάντες ότι θα βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη του για να ενισχύσει κάθε προσπάθεια που αναπτύσσει τον ΠΑΟΚ. «Θέλω όταν φτάνει μια μεταγραφική περίοδος να είμαστε έτοιμοι για τους παίκτες που χρειαζόμαστε. Δηλαδή να έχουν εντοπιστεί και να ελεγχθεί εγκαίρως από τους συνεργάτες μας, ανά τον κόσμο», είναι η άποψη του ομογενούς επιχειρηματία. Κι έτσι θα αρχίσει να γίνεται πολύ σύντομα.

«Σαφάρι» για πέντε θέσεις
Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε άλλη μεταγραφή, μετά την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας από τον Ιβάν Σαββίδη και δύσκολα θα αλλάξει κάτι δραματικά και την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Η άποψη όλων όσων γνωρίζουν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα είναι ότι τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν τόσο καλές κι αξιόπιστες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών κι ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρις ότου μπουν στο κλίμα της ομάδας.

Επομένως η μεγάλη ενίσχυση (αν κι από σήμερα έχει ξεκινήσει το… σαφάρι αναζήτησης των κατάλληλων παικτών) θα πραγματοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι, μια και ήδη υπάρχουν κενά σε συγκεκριμένες θέσεις και μέχρι τον προσεχή Ιούνιο ενδεχομένως αυτά και να διογκωθούν.

Για παράδειγμα, δεν θα υπάρχει αριστερό μπακ πρώτης γραμμής το καλοκαίρι τού 2013, μια και ο Σταφυλίδης θα παίζει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Λίνο θα έχει… πατήσει τα 36 χρόνια του. Την ίδια ηλικία θα έχει και ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήδη φέτος έβγαλε τρεις τραυματισμούς μέσα σε δύο μήνες. Άρα χρειάζεται και μέσος, όπως και στόπερ, μια και μετά τις αποχωρήσεις των Κοντρέρας και Μαλεζά ο ΠΑΟΚ έχασε αρκετή από την ποιότητά του στα μετόπισθεν. Το ίδιο συνέβη και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Βιεϊρίνια μοιάζει αναντικατάστατος. Επίσης ο ΠΑΟΚ διαθέτει μόνο δύο έμπειρους επιθετικούς, τούς Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Οι Γιάννου και Πέλκας ακόμη δεν αποτελούν παίκτες πρώτης γραμμής. Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε μεταγραφές.

Πηγή: sday.gr