Το ενδεχόμενο μετακίνησης του Αϊλούν Γκουό, του 19χρονου Κινέζου γκαρντ που αγωνίζεται στην Λιαονίνγκ, στον Παναθηναϊκό ξαναφέρνει στο προσκήνιο ο προπονητής του, Γου Κινλόνγκ.

Ο τελευταίος ανέφερε πως οι γονείς του παίκτη θέλουν να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ και ο ίδιος πιστεύει πως θα του κάνει καλό.

Ωστόσο συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, χωρίς πάντως να αποκλείει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.

«Πριν λίγο καιρό οι γονείς του Αϊλούν Γκουό μου μίλησαν εκφράζοντα μου την ελπίδα τους ότι ο γιός τους θα μπορέσει να παίξει στο εξωτερικό. Από την πλευρά του παίκτη, η εμπειρία στην Ελλάδα θα είναι πολύ χρήσιμη. Όμως, ανήκει στην Λιαονίνγκ και ο σύλλογος τον χρειάζεται. Αν θελήσει να φύγει, πολλοί θα εμπλακούν καθώς είναι και παίκτης της εθνικής ομάδας της Κίνας. Οπότε μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια κατάληξη», δήλωσε ο προπονητής της Λιαονίνγκ σε κινεζικά Μέσα.

Την τελευταία φορά που ο Γου Κινλόνγκ και ο πατέρας του παίκτη παραχώρησαν συνέντευξη ανέφεραν πως ο Γκουό δεν θα αγωνιστεί αυτή τη σεζόν στην Ελλάδα. Όμως από ότι φαίνεται οι… απόψεις τους άλλαξαν σε μόλις δύο ημέρες.

Πάντως, ο θείος του Γκουό, πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Κίνας, Σικινάνγκ Γκουό δήλωσε πως υποστηρίζει την μετακίνηση του ανιψιού του στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι θα τον βοηθήσει να αποκομίσει γνώσεις και εμπειρία.

Πηγή: sport-fm.gr