Με γοργούς ρυθμούς, όπως άλλωστε είχε ζητήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, προχωρούν οι μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού. Μετά τον Κώστα Μπαρμπαρούση που χθες πέρασε από ιατρικά τεστ και σήμερα θα ανακοινωθεί η απόκτησή του, καθ’ οδόν για την Αθήνα είναι και ο Αντρέ Πίντο. Ο 23χρονος Πορτογάλος αμυντικός, που την περασμένη σεζόν είχε 26 εμφανίσεις και 2 γκολ με την Ολιανένσε, θα αποκτηθεί δανεικός για ένα χρόνο από την Πόρτο έναντι 200.000 ευρώ.

Η ενίσχυση εκ Πορτογαλίας δεν θα σταματήσει στον Πίντο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως το «τριφύλλι» είναι σε προχωρημένες επαφές με έναν μέσο από την πατρίδα του Φερέιρα. Σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με έναν ακόμη στόπερ, πιο έμπειρο από τον Πίντο.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει δύο στόπερ (τον Πίντο κι έναν ακόμη), τρεις μέσους, έναν με ανασταλτικές ιδιότητες και δύο περισσότερο δημιουργικούς, αλλά και δύο επιθετικούς μιας και δύσκολα θα παραμείνει ο Κουίνσι, ενώ όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί και μία προσθήκη αριστερού μπακ.

Εντιμάρ ή Άντι για αριστερά

Η παραμονή του Νίκου Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, καθώς ο παίκτης δεν ικανοποιήθηκε από την πρόταση ανανέωσης με 200.000 ευρώ ετησίως που του έγινε (μείωση 40% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο). Έτσι ήδη εξετάζουν περιπτώσεις αριστερών μπακ και ξεχωρίζουν ο Εντιμάρ και Άντι. Ο πρώτος είναι Βραζιλιάνος, 26 ετών και την περασμένη περίοδο άφησε καλές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στη Skoda Ξάνθη δανεικός από την Κλουζ, με την οποία έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Ο δεύτερος είναι Γκανέζος, 22 ετών και φέτος έπαιξε στον Παναιτωλικό δανεικός από την Πόρτο. Μάλιστα οι «δράκοι» τον είχαν αποκτήσει επί Φερέιρα από τη Ράντερς FC της Δανίας.

Ανανεώνει ο Πετρόπουλος

Αλλαγή δεδομένων για τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο 26χρονος επιθετικός εκτιμάτο πως θα αποχωρούσε από την ομάδα είτε τώρα είτε το Δεκέμβριο, με τη λήξη του συμβολαίου του, ωστόσο τελικά θα παραμείνει και μάλιστα θα επεκταθεί το συμβόλαιό του ως το καλοκαίρι του 2015 με αποδοχές 200.000 ευρώ ετησίως. Ο φορ των «πράσινων» πείστηκε πως υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και πλέον περιμένει την ευκαιρία του.

Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, οι πιθανότητες να παραμείνει είναι μειωμένες γιατί αντιλαμβάνεται πως δεν θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης φέρεται να αναζητεί πρόταση από το εξωτερικό από τη στιγμή που του προτάθηκε μείωση 40% στις πάγιες αποδοχές του (720.000 ευρώ) και 50% στα μπόνους του (400.000 ευρώ). Αν δεν βρει πρόταση που να τον καλύπτει, δεν αποκλείεται να δεχτεί τη μείωση και να παραμείνει εξαντλώντας το συμβόλαιό του, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: sport-fm.gr