Συγκινημένος για το ιδανικό αντίο του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Είμαι περήφανος που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας. Είχα την τύχη να βρίσκομαι στο σύλλογο αυτό από παιδί, να φορέσω τη φανέλα της ομάδας και να γίνει προπονητής της. Ποτέ μου δεν θέλησα να προδώσω την ιδέα της Μπαρτσελόνα», τόνισε μετά το 3-0 επί της Μπιλμπάο και πρόσθεσε: «Το Κύπελλο συμπληρώνει ιδανικά τους τίτλους που είχαμε πάρει φέτος. Ήταν μία καλή σεζόν για μας. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πανηγυρίσαμε 14 τίτλους, δηλαδή περισσότερους από τρεις ανά έτος. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο για 35 λεπτά, ενώ στην επανάληψη κατεβάσαμε λίγο την ταχύτητά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Μπιλμπάο γιατί δεν παραδόθηκε κι έκανε εξαιρετική χρονιά».

Για την αποχώρησή του από τον πάγκο και το μέλλον του, είπε: «Ο βασικός λόγος που αποχωρώ είναι η κόπωση. Διαφορετικά δεν θα έφευγα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Το θέμα είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο η Μπαρτσελόνα. Οι βάσεις υπάρχουν κι ελπίζω να άφησα κάποια παρακαταθήκη για το μέλλον».

Τέλος ύμνησε τον Λιονέλ Μέσι. «Θα ήταν αδύνατο να κατακτήσουμε τόσους τίτλους χωρίς τον Μέσι. Έμαθα πολλά από εκείνον. Ελπίζω να τον βοήθησα κι εγώ, έστω και λίγο. Ήταν προνόμιο για μένα να προπονώ τον καλύτερο παίκτη που έχω παρακολουθήσει ποτέ στο γήπεδο».

Πηγή: sport-fm.gr