Μόνο τη νίκη-που σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει μόνος στην κορυφή εφόσον κερδίσει τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια του-κρατούν οι «πράσινοι» από το χθεσινό ματς με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν κατώτερη των περιστάσεων και κάθε άλλο παρά ικανοποίηση με την εικόνα της.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν πως με ανάλογη απόδοση η ομάδα του θα αντιμετωπίσει προβλήματα στον φορτωμένο με συνεχή ματς Ιανουάριο (άλλα έξι παιχνίδια μέχρι το τέλος του μήνα). Ελαφρυντικό αποτελούν οι απουσίες (Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Καπίνο, Κουίνσι), ωστόσο ο Πορτογάλος προπονητής ξέρει πως η ομάδα του θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτές.

Στροφή στο Κύπελλο
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πλέον σε έναν κύκλο αγώνων ανά τρεις ημέρες και καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Πέρα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένων και των εξ αναβολής αγώνων με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό), οι «πράσινοι» έχουν και το Κύπελλο. Την Τετάρτη αναμετρώνται στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (21:00) σε νοκ άουτ παιχνίδι και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Από το ματς αυτό θα λείψουν και πάλι οι Μπουμσόνγκ, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος και πιθανότατα ο Σαριέγκι, αλλά επανέρχεται ο Κατσουράνης και εκτός απροόπτου οι Καπίνο και Κουίνσι. Απών θα είναι τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου ο Σεντρίκ Καντέ, που σήμερα ενσωματώνεται στην αποστολή του Μάλι για το Κόπα Άφρικα.

Φουλ για στόπερ
Η απόφαση για απόκτηση στόπερ από τον Παναθηναϊκό είναι ειλημμένη. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον Δημήτρη Γόντικα τόσο το Σάββατο, όσο και χθες μετά τον αγώνα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει εντοπίσει κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και όλα δείχνουν πως η προσθήκη θα είναι παίκτης από το εξωτερικό. Η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα δεν προχωρά, όπως και του Δημήτρη Σιόβα (δεν υπάρχει πρόθεση να δοθούν χρήματα στον Πανιώνιο), αλλά στη λίστα υπάρχουν δύο παίκτες, καθώς και ο Μιγκέλ Βιτόρ της Μπενφίκα, που πάντως δεν είναι ψηλά στις επιλογές. Πρόκειται για προσιτές περιπτώσεις αμυντικών, που δεν θα κοστίσουν πάνω από 200.000 ευρώ για το δανεισμό τους.

Για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε συμφωνία, θα πρέπει να απαλλαγεί από συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται (π.χ. Σεϊταρίδης, Μελίσσης), πράγμα που δεν είναι εύκολο. Διαφορετικά, η διοίκηση θα πρέπει να πάρει μία απόφαση με ρίσκο, ελπίζοντας σε λύση στο ιδιοκτησιακό ή χρήματα από τους νυν μετόχους.

Πηγή: sportfm.gr