Ο Κώστας Σλούκας, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, τονίζει πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Ο 21χρονος γκαρντ δηλώνει πως οι παίκτες πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας, η οποία όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Σλούκα

Πετύχατε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας. Πόσο βοηθούν αυτά τα παιχνίδια, ενόψει της αναμέτρησης με τη Νανσί για την Ευρωλίγκα, όπου αν πάρετε τη νίκη, μπορείτε να τερματίσετε και πρώτοι στον Α’ όμιλο;

«Παιχνίδια όπως με τον Ίκαρο Καλλιθέας προσφέρονται για δοκιμές και επιλογές σχημάτων ενόψει της δύσκολης συνέχειας, χωρίς να υποτιμούμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ξεκουράστηκαν κάποιοι παίκτες, πήραν παραπάνω χρόνο κάποιοι άλλοι, κάτι που βοηθάει στην καλή και σωστή λειτουργία μιας ομάδας. Το ζήτημα για εμάς είναι η συγκέντρωση στον αγώνα με τη Νανσί, κάτι που είχαμε και με τον Ίκαρο έτσι ώστε να πάρουμε άλλη μια νίκη».

Η Νανσί θα παίξει χωρίς τον Νικολά Μπατούμ, μετά τη φυγή του οποίου έχασε τον καλό εαυτό της και αποκλείστηκε. Θεωρείς, έχετε ένα παραπάνω πλεονέκτημα, από τη στιγμή που είναι και αδιάφορη;

«Η Νανσί είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Μπατούμ, ο οποίος της έδινε άλλον αέρα. Αλλά εμείς δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι, έτσι ώστε να πάρουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση».

Στην αρχή δεν ξεκινήσατε καλά στον όμιλο. Μάλιστα, κινδυνεύσατε με αποκλεισμό από το Top 16, καθώς βρεθήκατε και τελευταίοι κάποια στιγμή, αλλά έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μπορείτε να πάρετε ακόμη και την πρώτη θέση.

«Το σημαντικό είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε όλο και καλύτερη ομάδα. Παρ’ όλο που κάναμε κακές εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν ξέραμε και πιστεύαμε πως θα βελτιωθούμε, κάτι που έχει γίνει, αλλά αναμένεται να γίνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό με το πέρας των αγώνων. Δεν κοιτάμε το παρελθόν, αλλά μπροστά, στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται για εμάς, που είναι το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και η Ευρωλίγκα».

Για ποιο λόγο ο όμιλος έγινε τόσο αμφίρροπος που όλα μπορούν να γίνουν μέχρι το τελευταίο αποτέλεσμα;

«Οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν πολύ δυνατές έδρες. Φταίμε και εμείς, όμως, που δεν ήμασταν σταθεροί. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η νίκη επί της Νανσί, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου με συνδυασμούς αποτελεσμάτων από τους άλλους αγώνες και να έχουμε και μια καλύτερη κλήρωση στο Top 16».

Εσύ έχεις βελτιωθεί πάρα πολύ, κάτι που φαίνεται και από την απόδοσή σου στα τελευταία παιχνίδια. Τι είναι αυτό που σε έχει βοηθήσει να τα καταφέρεις;

«Εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια τους προπονητές μου, αλλά δεν μένω σε αυτό. Προσπαθώ από την πλευρά μου να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, τόσο στην προπόνηση, όσο και στους αγώνες, στους οποίους παίρνω χρόνο συμμετοχής. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομάδα, παρά η προσωπική απόδοση ενός παίκτη. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η συνεχής βελτίωση και αν δουλέψω όλα τα καλά θα έρθουν στο μέλλον».

Πηγή: Sday.gr