Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε το περασμένο καλοκαίρι τη μεταγραφή του Βέλγου κανείς δεν περίμενε πως θα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο ίδιος όμως φρόντισε να τους διαψεύσει.
Τη σεζόν 2010/11 αγωνίστηκε και στις 13 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Χάρη σ’ εκείνον οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πολύτιμους βαθμούς.
Ο 24χρονος άσος είχε βρει δίχτυα σε τέσσερα από τα παιχνίδια που είχε λάβει μέρος μέχρι εκείνη τη στιγμή, σκοράροντας συνολικά επτά τέρματα.

Αναλυτικά

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010/11

ΟΣΦΠ-ΟΛ. ΒΟΛΟΥ 3-1

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καραϊσκάκη, όπου κι επικράτησαν με 3-1. Στο συγκεκριμένο ματς, ο Μιραλάς σημειώνει δύο γκολ.

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1

Στις 30/10/10 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των “αιωνίων”. Ο Βέλγος με δικό του γκολ βάζει μπροστά την ομάδα του λιμανιού, ωστόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ με δύο προσωπικά γκολ “γυρίζει” το ματς, γράφοντας το τελικό 2-1.

ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5-0

Για την 9η αγωνιστική, οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκουν στον δρόμο τους τον Πανιώνιο, τον οποίο σκορπούν στους… πέντε ανέμους, αφού πήραν τη νίκη με σκορ 5-0. Ο Κέβιν Μιραλάς σκοράρει δύο γκολ γα τους Περαιώτες, στο 34’ που ήταν και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης και στο 68’, που ήταν το τρίτο.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 3-0

Στο τελευταίο ματς που σκόραρε ο Βέλγος μέχρι την 13η αγωνιστική, ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο. Και σ’εκείνον τον αγώνα ο 24χρονος άσος σκοράρει δις, αφού πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού (37’, 72’). Τελικό σκορ 3-0.

Σύνολο γκολ: 7

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011/12

ΟΣΦΠ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 6-0

Αν και… χρονικά δεν ταιριάζει, ο Ολυμπιακός για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος αντιμετώπισε τη Δόξα Δράμας στις 30/11/11 σε εξ αναβολής αγώνα. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με το εμφατικό 6-0, με τον Μιραλάς να σημειώνει δύο από τα τέρματα της ομάδας του.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΣΦΠ 2-3

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος οι Πειραιώτες φιλοξενούνταν από τον Εργοτέλη στο “Παγκρήτιο”. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού επικράτησαν με σκορ 3-2. Ο Μιραλάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στον αγώνα, μόλις στο 4ο λεπτό.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-1

Ο Βέλγος σημείωσε και το πρώτο γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 15/10/11 στο ΟΑΚΑ. Ο Μιραλάς είχε δώσει το προβάδισμα στους “ερυθρολεύκους” στο 22’, με την “Ένωση” να φέρνει το ματς στα ίσια με τέρμα του Λεονάρντο. Τελικό σκορ 1-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΣΦΠ 0-3

Το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών έβαλε ο 24χρονος επιθετικός στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Ολυμπιακούς πήρες τη νίκη με σκορ 3-0. Τ’ άλλα δύο γκολ τα έβαλε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

ΟΣΦΠ-ΟΦΗ 2-2

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, η ομάδα του λιμανιού φιλοξενούσε τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, από τον οποίο κι έχασε 2 βαθμούς.
Ο Μιραλάς πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, προτού οι Κρητικοί σκοράρουν με τους Μάντζιο και Γεωργίου, κάνοντας το τελικό 2-2.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-4

Και ο Κέβιν Μιραλάς. Αρχίσει να απαντά στους επικριτές του. Κόντρα στους Βοιωτούς σημειώνει χατ τρικ, το πρώτο της καριέρας του. Μάλιστα είναι και το πρώτο της Σούπερ Λίγκας ύστερα από αυτό του Ηλία Αναστασάκου στο ματς του Ατρομήτου κόντρα στον Πανθρακικό στις 20/12/08.

Σύνολο γκολ: 9

Κι όμως, είναι πιο αποδοτικός από πέρσι

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι ο Κέβιν Μιραλάς έχει χαμηλώσει ταχύτητα σε σχέση με πέρσι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στη γλώσσα των αριθμών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βέλγος πέρυσι σε 13 συμμετοχές στους ισάριθμους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος, έχει πετύχει 7 (συνολικά έβαλε 14 τη σεζόν 2010/11) γκολ προσφέροντας τα μέγιστα στους Πειραιώτες. Τη φετινή σεζόν, στα 13 παιχνίδια που έχουν δώσει οι “ερυθρόλευκοι” στη Σούπερ Λίγκα, ο Μιραλάς έχει αγωνιστεί στα 12, σκοράροντας 9 τέρματα.
Δηλαδή, εκτός του ότι έχει σημειώσει δύο γκολ περισσότερα συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, φέτος όμως έχει και 4 ασίστ, ενώ πέρσι μέχρι την 13 αγωνιστική δεν είχε καμία. Μάλιστα, η μόνη τελική πάσα πριν την επίτευξη του γκολ, ήταν στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στη Λάρισα στις 17/4/11.
Μάλιστα, πέρσι τα 6 από τα 7 γκολ τα είχε βάλει στο Καραϊσκάκη, ενώ φέτος τα 6 από τα εννιά τα έχει σημειώσει σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Σε σχέση με πέρυσι, φέτος λοιπόν έχει 9 γκολ και 4 ασίστ έναντι 7-0 με το 2010-11. Αν πάντως είχε βάλει και το πέναλτι που έχασε στην Κέρκυρα θα είχε ακόμα περισσότερα γκολ και παραπάνω ασίστ.
Προφανώς όταν παίζει στα πλάγια γίνεται ακόμη καλύτερος. Θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλα γκολ αν ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια, αλλά η ουσία είναι πως είναι πιο ουσιαστικός. Δεν του πολυφαίνεται αφού και γκολ έχει χάσει και στην Ευρώπη δεν έχει σκοράρει, αλλά οι αριθμοί δείχνουν έναν πιο αποδοτικό Μιραλάς σε σχέση με τη σεζόν 2011/12. Η ουσία δεν είναι αυτή που μετράει;

Πηγή: sday.gr